Haberler

Yalova'daki Fetö Davasının Görülmesine Başlandı

YALOVA'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik açılan davada, 47'si tutuklu toplam 103 sanığın yargılanmasına başlandı. Yaklaşık 15 gün sürmesi beklenen duruşmaların ilk gününde sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nde oluşturulan duruşma salonuna getirildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında Yalova'da açılan davanın görülmesine başlandı. Yalova Adliyesi'ndeki salonların yetersiz olması nedeniyle Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nün toplantı salonu Yalova Ağır Ceza Mahkemesi salonuna dönüştürüldü.

103 sanıklı duruşmada tutuklu olan 47 sanık, Kocaeli'ndeki cezaevinden Yalova'ya getirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapılacağı alana getirilen sanıklar, jandarma eşliğinde mahkeme salonuna alındı. Tutuksuz olarak yargılanacak 56 kişi ise duruşmanın başlayacağı salonda hazır bulundu.

Duruşma FETÖ üyeliği ile suçlanan aralarında esnaf, öğretmen, sanayici, tüccar ve çeşitli meslek gruplarından 47'si tutuklu 103 sanığın kimlik tespitiyle başladı. Sanıklar için oluşturulan iddianame de mahkemede okunacak. Sanıkların ifadeleri ve savunmaları ise bir sonraki günlerde alınacak. Sanık yakınları ise duruşmayı ayrı bir salondan televizyon ve kamera sistemiyle izledi. Yalova Emniyeti ise hem enstitü girişinde hem de çevresinde geniş güvenlik aldı.

- Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title