Haberler

Yalova'daki 800 Yaşındaki Çınar Turistlerin Gözdesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kurtköy Kapılı Çınar Mesire Alanı'ndan görüntü- Gençlerin Kapılı Çınar ağacının etrafını kollarını açarak sarması- İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin'in konuşması "Kapılı çınar"ı 16 kişi çevreleyebiliyor- Yalova sınırları içindeki Kurtköy Kapılı Çınar Mesire Alanı'nda, 16 kişinin el ele tutuşarak çevreleyebildiği, gövdesinin içi küçük bir oda büyüklüğünde olan "kapılı çınar", ziyaretçilerden ilgi görüyor- İl Kültür ve Turizm Müdürü Karatekin: - "Özellikle yerli ve yabancı turistler devasa görünümde olan tarihi kapılı çınarımızın hem içinde hem de dışında fotoğraf çektiriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kurtköy Kapılı Çınar Mesire Alanı'ndan görüntü- Gençlerin Kapılı Çınar ağacının etrafını kollarını açarak sarması- İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin'in konuşması "Kapılı çınar"ı 16 kişi çevreleyebiliyor- Yalova sınırları içindeki Kurtköy Kapılı Çınar Mesire Alanı'nda, 16 kişinin el ele tutuşarak çevreleyebildiği, gövdesinin içi küçük bir oda büyüklüğünde olan "kapılı çınar", ziyaretçilerden ilgi görüyor- İl Kültür ve Turizm Müdürü Karatekin: - "Özellikle yerli ve yabancı turistler devasa görünümde olan tarihi kapılı çınarımızın hem içinde hem de dışında fotoğraf çektiriyor. Ağacımıza gösterilen ilgi gayet güzel" YILMAZ ORUÇ - Yalova'da, Kurtköy Kapılı Çınar Mesire Alanı'nda bulunan ve 16 kişinin el ele tutuşarak çevreleyebildiği, içi küçük bir oda büyüklüğünde oyuk durumdaki "kapılı çınar", bölgeyi ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor.İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalova'nın tarihi, doğası ve kaplıcalarıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olduğunu söyledi.Kurtköy'deki tarihi çınar ağacının da turistlerin ilgisini çektiğini belirten Karatekin, "İlimizde Yeşil-Mavi Yol Projesi kapsamında Valiliğimizce yapılan güzergahlardan biri de Kurtköy civarında kapılı çınar ve çevresidir. Çınarımız ve güzel düzenlenmiş mesire alanları sayesinde hafta sonlarında bölgemize piknik yapmak ve çınar ağacımızı görmek için çok sayıda insanlarımız buraya geliyor. Özellikle yerli ve yabancı turistler devasa görünümde olan tarihi kapılı çınarımızın hem içinde hem de dışında fotoğraf çektiriyor. Ağacımıza gösterilen ilgi gayet güzel" ifadesini kullandı.- Boyu 24, çevresi 22 metreYalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner ise Kurtköy Kapılı Çınar Mesire Alanı'nın tüzel kişiliğinin muhtarlığa ait olduğunu anlattı.Bölgenin temizliğinin de muhtarlık tarafından yapıldığını aktaran Güner, şöyle konuştu: "Alanda bulunan kapılı çınarın 700-800 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Ağacımızın boyu 24, çevresi ise 22 metre. Bu ağacımızın koruması için müdürlük olarak çevresini kestane kazık dikmek suretiyle kafes tellerle çevirdik. Herhangi bir işlem yapılmayan ağacımızın içi bir küçük oda büyüklüğündedir ve insanlarımız buraya girerek fotoğraf çektirmektedir. Tabii burası bir mesire alanı olduğu için ve buraya piknik yapmaya da gelen çok olduğu için ziyaretçi sayısını bilemiyoruz. Bu ağacımızın bakımı ise teknik elemanlarca yapılmaktadır."Bölgede turist rehberliği yapan Hızır Pusal, ağacın etrafının eski bir yerleşim alanı olduğunu dile getirdi.Kapılı çınarın "anıt ağaç" olarak koruma altında bulunduğu bilgisini veren Pusal, etrafını 16 kişinin kollarını açıp birleştirerek ancak sarabildiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Güner Kurtköy Yalova Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title