Haberler

Yalova'da Belediye Meclisi Toplantısı İptal Oldu

Güncelleme:

Belediye Başkanvekili Ömer Aslan, 81 ilin, hatta ilçe belediyelerinin İller Bankası'na borçlandığını söyledi.

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Kasım Avar'la birlikte Belediye Encümen Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanvekili Ömer Aslan, 81 ilin, hatta ilçe belediyelerinin İller Bankası'na borçlandığını söyledi. "Bizim amacımız belediyeye iş yapan firmalara borçlarımızı ödemekti" diyen Aslan, "Üzülerek ifade ediyorum çok yakışıksız, üslubu hoş olmayan ifadelerle sanki seçime giderken bu para seçimlerde kullanmak istediğimiz söylendi. Dün akşam itibariyle parti büyüklerimizle, il başkanımızla istişare ettik. Seçimden sonra almamızın uygun olacağını düşündük. Hatta bunu ulusal basına taşımışlar. Sanki ben bu parayı alacağım seçimlerde kullanacağım. Biliyorsunuz belediyeye gelen paraların 1 lirasının dahi geldiğini görmeyiz. Tebligat yapılır, bunlar esnafa olan borçlara verilir. Bize güvenmeyene biz de güvenmeyeceğiz. İyi niyetle borçları ödemek isterken eleştirilere maruz kaldık" dedi.

Borçlanmanın Yalova esnafını rahatlatma adına olduğunu ifade eden Başkanvekili Aslan, şöyle konuştu:

"2 milyon lira seçime giderayak borçlandırıyorlar' diyorlar. Size çok net bir şey söyleyeyim; Belediye, 10 Nisan CHP yönetimi itibariyle 2 milyon lira borçlandırıldı. Firmalar parasını aldı. Bu para ödendi. CHP'nin 3 hafta görevde kaldığı sürede 2 milyon lira İller Bankası'na borçlandırıldı. Ben de kendilerine ifade ettim; 'Bu parayı niye kullandınız?' 'Bize fazla geldi, kullandık' dediler. Bu kul hakkına girmez mi? Bu parayı normalde kullanmamanız, kalması gerekmez mi? O parayı bizden sonraki gelecek yönetim İller Bankası'na taksitle verecek. Sürekli kul hakkından bahsediyorsunuz, belediyeyi niye borçlandırdınız? O paraya dokunmasaydınız, basında çıkmıştı, 'Esnafa, oraya şuraya para verdik' diye. Hangi parayı verdiniz? Gökten para yağdı da mı verdiniz? Hoş olmayan ifadeler kullanıyorlar."

'BU BORÇLANMAYI BEN TALEP ETTİM'

Borçlandırmayı da adayları Yakup Koçal'ın iddia edildiği gibi talep etmediğini söyleyen Aslan, "Bu borçlandırmayı ben talep ettim. Bunu yaparken de istişare ettim. Bundan vazgeçtiğimiz zaman başkan adayımız televizyonda canlı yayındaydı. Bu karardan vazgeçip, İller Bankası'ndan talep etmeyeceğimizi söylediğimde hayırlısı olsun dedi. Ne kararı alırken ne vazgeçerken haberi vardı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İller Bankası Ömer Aslan Ak Parti Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title