Haberler

Yalova'da Kuvvetli Lodos

Lodosun, ildeki seralara büyük zarar verdiği verdiği bildirildi.

Yalova'da etkili olan kuvvetli lodosun, ildeki seralara büyük zarar verdiği verdiği bildirildi

Çiftlikköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayrullah Sarıhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi'nde etkili olan lodosun Yalova'da da hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

Yalova'da örtü altı sebze ve kesme çiçek yetiştiriciliğinin lodostan dolayı büyük maddi zarar gördüğünü belirten Sarıhan, şunları söyledi:

"Ortalama seraların yüzde 80'inin naylonlarını lodos etkisiz hale getirdi. Toplam bizim buradaki bir seranın bize plastik maliyeti bin ila bin 500 lira arasıdır. Yüzde 80'i gittiğine göre ortalama 2 binden fazla seramızda zarar var. Bu da büyük bir maddi zarar bize. Tabii çiftçi bunu kendi imkanlarıyla karşılamaya çalışacak. Karşılayamasa ya üretim yapmayacak ya da kredi çekecek. Başka şansı yok. Devletten isteğimiz burada hasar tespit çalışması yapması. Hasar tespit sonucu bize en asgari bir miktar yardım yapılırsa memnun oluruz üreticiler olarak."

Çiftçi Ahmet Elbin de altı serası olduğunu bunlardan beşinin rüzgardan dolayı zarar gördüğünü kaydetti.

Desteksiz ayakta kalma şanslarının az olduğunu ifade eden Elbin, kendisinin sera başı bin lira zararı olduğunu ve destek beklediğini bildirdi. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Çiftlikköy Marmara Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title