Haberler

Yalova'da Kontör Dolandırıcılığı

Güncelleme:

Altınova ilçesine bağlı Tavşanlı beldesinde bir kontör satış noktasının kontörleri internet üzerinden farklı numaralara yollandı.

İş yeri sahibi Davut Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolandırıldığını, çalıştığı bayiden yeni kontör talep ettiği sırada öğrendiğini belirtti.

Kontör transfer sistemine virüs ile giren dolandırıcıların, birden fazla numaralara kontör aktarımı yaptığını söyleyen Cengiz, şöyle konuştu:

"Sistemimde kontör azalması sebebiyle kendileriyle çalıştığım, Kontör firmasından 200 liralık kontör alımı talep ederken, 500 liralık alım talep ettiğim bayi tarafından bana mesajla bildirildi. Dalgınlığım sebebiyle kontör alımını onayladım. Kontör alımından sonra sistemimde birden farklı numaralara kontör yüklendiğini gördüm. Bu aktarımın önüne geçmek için bilgisayarımın internetle bağlantısını kestim. İnterneti kesmeme rağmen sistemimden farklı farklı numaralara 30 liralık aktarımlar oldu. Hesabımdan toplamda 680 liralık kontör aktarımı yapıldı. Dolandırıldığımı anlar anlamaz İlçe Jandarma komutanlığına haber verdim. Jandarma da dolandırıcılara ulaşmak için gerekli tahkikatı başlattı."

Kaynak: AA / Yerel

Tavşanlı Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title