Haberler

Yalova'da Ekonomiye Yön Verenler Ödül Töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kısa bir süre içerisinde kare kodlu çek döneminin başlayacağını duyurdu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kısa bir süre içerisinde kare kodlu çek döneminin başlayacağını duyurdu.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından düzenlenen İş Dünyasına Yön Verenler Ödül Töreni Altan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, protokol mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını YTSO Başkanı Tahsin Becan gerçekleştirdi. Yalova'nın sahip olduğu potansiyellere vurgu yapan Becan, "Yalova 3 büyük metropolün ortasında bir il. Bunun elbette artıları ve eksileri var. Ama biz YTSO olarak eksileri azaltıp artıları arttırmak için çaba harcıyoruz. Köprü ve otoyol projeleri tamamlandığında Yalova ve İstanbul arası çok kısalacak. Yalova'nın nüfusu da bir hayli artacak. Tüm sektörler buna hazırlıklı olmak zorunda. YTSO olarak biz buna hazırız" dedi.

TOBB Başkanı Hsarcıklıoğlu ise iş dünyasında devreye sokulacak 2 yeni uygulama hakkında bilgiler verdi. Kare kodlu çek ve alacak sigortası uygulamaları hakkında Başbakan Yardımcısı Bakanı Ali Babacan ile bir görüştüklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Hepiniz tahsilat riskleri ve karşılıksız çeklerden şikayetçisiniz. Özellikle bu çekte hapis cezasının kaldırılmasını hiç birimiz istemedik. Ama şartlar hapis cezasının kaldırılmasını mecbur kıldı. Zaten dünyada tek bizim icraatımızdır vadeli çek. Türkler olarak ekonomiye tek katkımız bu vadeli çektir. Dünyanın hiç bir ülkesinde vadeli çek yok. Biz icat ettik. Daha sonrasında bu vadeli çekte hapis cezası ile ödemeyi sıkıştırıyorduk. Çekte hapis cezası kalkarken Adalet Bakanı, 'Hapishane kapasitesi 140 bin, Yargıtay'da onay bekleyen karşılıksız çekten onay bekleyen dosya sayısı 220 bin' dedi. Eğer Yargıtay bu cezaları onaylasa hapishaneye girmek için randevu almak zorunda kalacaktık. Bu kalktı şimdi. Çek bizim ödemelerde kullandığımız ve en alışkın olduğumuz araç. Geçtiğimiz gün Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bakanı Ali Babacan ile bir görüşme yaptık ve bir şeyde mutabık kaldık. Çok yakında piyasaya çıkacak. Şu anda kullanılan mevcut çeklerin yanına ilave olacak kare kodlu çek. Bundan böyle piyasada 2 tip çek olacak. Bir normal çek diğeri de kare kodlu çek. Kare kodlu çek aldığın zaman bir banka müdürü nasıl bizim özgeçmişimizi görüyorsa kare kodlu çek aldığınız zaman tahmini nişan alıp ateş etmeyeceksin. Bundan sonra bilerek ateş edeceksin. Ne risk taşıdığını bileceksin. Kare kodu okuttuğun zaman protestodan ödemelere kadar her şeyi göreceksiniz.

Bir önemli mekanizmayı daha piyasaya soktuk. İç piyasada vadeli alış verişlerde alacak sigortası devreye girecek. Bir yıllık vadeli alışverişinizin tamamı sigortalanıyor. Buda maksimum cironun yüzde yarımı kadar, alacaklarının %99.5'i garanti altına alınıyor" dedi.

Konuşmaların ardından 2012 ve 2013 yıllarında YTSO üyeleri arasında en fazla vergi ödeyen üyelere ödülleri verildi. Üyelere ödüllerini Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman verdi. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Vefa Salman Türkiye Yalova Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title