Haberler

Yalova? da Başkandan Su Sıkıntısına Sıkı Tedbir

Kurtköy Deresi Baraja Bağlanıyor Kurtköy Deresi'nin baraja bağlandığını söyleyen Salman, Ortaburun Göleti'nin de baraja katkı sağlayacağını belirtti.

Kurtköy Deresi Baraja Bağlanıyor

Kurtköy Deresi'nin baraja bağlandığını söyleyen Salman, Ortaburun Göleti'nin de baraja katkı sağlayacağını belirtti. Salman, Bugün itibariyle Kurtköy Deresi'nin suyu Gökçe Barajı'na bağlanacak. Öğlen saatlerinde akıtılmaya başlanacak. Daha sonra dipte yer alan su pompa ile 10 günlük daha suyun kullanılmasını ileriye atacak. O suyu da kullanır hale geleceğiz. Akabinde Ortaburun Göleti'nde 2 milyon metreküp suyun olduğu biliniyor. O bağlantı sağlanacak. Azami oranda tüketilen suyun giderilmesi yönüne gidilecek? diye konuştu.

Ciddi Oranda Kayıp-Kaçak Var

Şehirdeki su hatlarının oldukça eski olduğunu söyleyen Salman, bu yüzden kayıp-kaçak oranının ciddi boyutlarda olduğuna dikkat çekti. Salman, 30 yıldan beri şehir içerisinde yenilenmeyen şebeke, kayıp kaçağın en fazla sıkıntı noktasını oluşturuyor. Günde 18 bin metreküp su tahakkuku yapılırken Yeşil Körfez Su Birliği'nden Yalova Belediyesi'ne akıtılan su, tüketildiği gözüken su 55 bin metreküp. Yani ortada ciddi anlamda bir kayıp kaçak var. Bunun da büyük bölümünün şebekenin eskimesinden, oradaki kayıptan kaçaktan kaynaklandığını düşünüyoruz? dedi.

Müftlükten Cuma'da Hutbede Su Sorununu Dile Getirilmesi İstendi

Biz tasarruf tedbirleri adı altında bazı kesintilere gittikö diyen Salman, şöyle konuştu

Biz gittik derken Yeşil Körfez Su Birliği gitti. Onunla ilgili de bizim kararlarımız anca tavsiye ve öneri niteliğinde oluyor. Bazen sınırlar aşıldı, vatandaşlar da haklı olarak tepki gösterdi. Ancak su kesintisi bilgilendirilmeler doğrultusunda devam ediyor. Halkımızın artık şu bilince kavuşması lazım. Su çok önemli, su hayat ve küresel ısınmayla yani kuraklıkla beraber su bu ülkenin değil dünyanın problemi. Dolayısıyla suyu bilinçli, tasarruflu, dikkatli kullanmak zorundayız. Bunu çocuklarımıza öğretmek zorundayız. Milli Eğitim Müdürü'ne çocuklara bu bilinci anlatın dedim. Yine İl Müftüsü'ne Cuma günleri hutbede bunu dile getirin dedim.

Araç Yıkama İşletmelerine Cezai Yaptırım

Yalova'da araç yıkama işletmelerinde şebeke suyu kullananlara yönelik cezai işlem uygulanacağını belirten Başkan Salman, Eğer sokakta komşusu halı yıkıyorsa vatandaş uyaracak. Komşusu araba yıkıyorsa vatandaş uyaracak. Bugün yine bir çalışma başlattım. Yalova'da 15-20 yerde araba yıkama yeri var. Bunlar leke yapıyor diye kuyu suyunu kullanmıyorlar, şebeke suyunu kullanıyorlar. Bunlarla ilgili de cezai yaptırıma gideceğim. Tamamına yakınının ruhsatı yok. Gerekirse kapatma yoluna gideceğim. Artık şebeke suyuyla araba yıkama bu kentte olmayacak. Biz elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaş da aynı şekilde tedbirli ve tasarruflu olmak zorunda. Eğer bilinçsizce, yanlış su tüketimi varsa uyaracak, tepki gördüğü anda zabıtayı arayacak. Zabıta'dan da gerekli yakınlığı göremezseniz beni arayın dedim. Ben yardımcı olacağımı, müdahale edeceğimi söyledim. Yalova halkının artık belli kesiminde bu bilincin yavaş yavaş oluştuğunu görmek beni mutlu ediyor. Bu tüm Türkiye'ye yayılması gereken bir konu. Her zaman ifade ettim, bu dünyada su yüzünden savaşlar çıkacakdedi.

Yalova Halkı Susuzluktan Kırılıyor mu

Bir gazetecinin yönelttiği Yalova'da vatandaşlar susuzluktan kırılıyor muö yönündeki soruya da yanıt veren Salman, Bu doğru bir yaklaşım değil. Suda sadece kısıntıya gidildi. Belli müddetlerde bölgesel olarak su kesiliyor. Zaten 10-15 gün içerisinde Yalova ihtiyacının kayıp kaçağına rağmen günlük tükettiği suyun 4'te 3'ü şu andaki kaynaklardan sağlanacak. Şu anda işte o 4'te 1'lik kısımda sıkıntı var. Onu da kısıntı ile tasarruf ile vatandaş bilinçli kullanırsa belki kesintiye bile gerek kalmayacak diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurtköy Yalova Gökçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title