Haberler

Yalova'da Balıkçılar "Vira Bismillah" Dedi

Yalova'da balıkçılar 15 Nisan'da başlayan av yasağının kalkmasıyla gırgır tekneleri ve küçük teknelerle denize açılarak "vira bismillah" dedi.

Yalova'da balıkçılar 15 Nisan'da başlayan av yasağının kalkmasıyla gırgır tekneleri ve küçük teknelerle denize açılarak "vira bismillah" dedi.

Teknelerle gece açılarak ağlarını denize bırakan balıkçıların ağlarına en çok hamsi ve istavrit takıldı.

Yalova Balıkçılar Kooperatifi yetkililerinden Ruhsati Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada Yalova'da bugün vira bismillah diyerek sezonun ilk balık avına başladıklarını söyledi.

Yalova, Çınarcık, Esenköy, Kapaklı Armutlu ve Fıstıklı'da balık çıkış noktaları olduğunu belirten Karataş, "Gece saat 12.00'den sonra yasağın kalkmasıyla balıkçılarımız balık avına geç çıktı ve balık az oldu. Her kayıkta tahminen 80 ile 90 kasa balık çıkmıştır. Yarın ve takip eden günler bu rakamın artacağını tahmin ediyorum. Bugün genellikle hamsi ve istavrit yakalandı. Ayrıca havanın sıcak olması dolayısıyla suyun sıcak olması ve ay ışığının da olması balığın az olmasını etkiledi. Önümüzdeki günlerde suların soğumasıyla beraber balığın top olması ve ay ışığının kaybolmasıyla beraber balıkta bereketin artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Balıkçılardan Şükrü Aksoy da sezonun ilk av gününe ya bismillah deyip çıktıklarını ifade ederek, "Bugün az miktarda balık yakaladık. Ama ilerleyen günlerde balıkta artış bekliyoruz. Bugün ağlarımıza hamsi takıldı. Genellikle bu bölgede sardalye, hamsi, İstavrit ve az miktarda çinakop çıkıyor" dedi.

Balıkçılardan Mustafa Orhan da ilerleyen günlerde balıkta bereketin artacağına inandıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Karataş Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title