Haberler

Yalova'da Ata Savunma Sanatı Eğitimleri Başladı

Yalova Valisi Esengül Civelek’in büyük önem verdiği ve şehirdeki gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için spor branşı olan Ata Savunma Sanatı eğitimleri start aldı.

Yalova Valisi Esengül Civelek'in büyük önem verdiği ve şehirdeki gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için spor branşı olan Ata Savunma Sanatı eğitimleri start aldı.

Karate, Tekvando ve Judo sporlarının doğaçlaması olan yeni spor dalı Ata Savunma Sanatı Yalova'da ilk kez faaliyet gösteriyor. Yalova Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Yalova Romanlar Derneği'nin desteklediği projenin yazarı ve koordinatörlüğünü ise Mehtap Ensarioğlu üstleniyor. Karate Yalova Temsilcisi Mehmet Delioğlu ise gönüllü olarak Baran Eğitim ve Kültür Derneği'nin spor salonunda Ata Savunma Sanatı eğitimlerini gençlere verecek.

Ata Savunma Sanatı sadece Türkiye'de kurulan bir federasyon olduğuna vurgu yapan Karate İl Temsilcisi Mehmet Delioğlu," Ata Savunma Sanatı tamamıyla Türkiye'de kurulan bir Federasyon. Bu spor Karate, Tekvando ve Judo'nun doğaçlamasıdır. İlk başta karate varken buna ne gerek var diyorlardı. Fakat Uzakdoğu da iki branş var. Bunlar Tekvando ve Judo'dur. Fakat çocuklarımızın giydiği kırmızı elbiseler ile Ata Savunma Sanatı yapıyorlar. Bu sporun tamamı Türkçe terimlerden oluşuyor. Ata Savunma Sanatı, Türkiye'de 81 ilde bu faaliyet gösteriyor. Dış ülkelerden başlayıp 12 ülkede çalışılıyor. Bizler 'Bir Roman yazıyor' projesinin devamı doğrultusunda 'Umuda yolculuk' projesinde de Ata Savunma Sporu'nu tanıtmak ve geliştirme adına burada yer aldık. Ata Savunma Sanatı bizim Türkiye'deki Ahilikten gelen bir branştır. Bu sporun felsefesi ahilikten geliyor. Türkiye'de spor olup ta mesleki ve spor branşı olarak tanınan tek branş Ata Savunma Sanatıdır. Bu spor dalı okullarda da seçmeli ders olarak verilecek. Bu işi gönüllü olarak yapıyoruz. Hafta'da 3 gün Yalova Romanlar Derneği Başkanı ve Ata Savunma Sanatı Yalova İl Temsilcisi Necdet Karabulut, Baran Eğitim ve Kültür Derneği'nin spor salonunda bu gençlere eğitim veriyor. 3 günde benim spor salonumda bu sporu icra ediyoruz. Burada herkes aynıdır hiçbir çocuk arasında ayrım yapmıyoruz. Yaptığımız bu işten oldukça memnunuz. Amacımız bu halkayı her gün daha fazla genişletmektir" diyerek sözlerini tamamladı. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Esengül Civelek Türkiye Yalova Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title