Haberler

Yalova - Çınarcık'ta Çevre Felaketi Önlemli Dolgu Çalışması Yeniden Başladı

Çınarcık'ta çevre felaketi önlemli dolgu çalışması yeniden başladıSüheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA'nın Çınarcık İlçesi'nde 2014 yılında başlanan ancak yüklenici firmanın dolgu malzemesi yerine gemilerle İstanbul'dan getirdiği kentsel dönüşüm hafriyatını kullandığı ve denize toprak döktüğü iddialarıyla durdurulan Çınarcık Deniz Dolgu Projesi, firmanın el değiştirmesinin ardından yeniden start aldı.

Çınarcık'ta çevre felaketi önlemli dolgu çalışması yeniden başladı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA'nın Çınarcık İlçesi'nde 2014 yılında başlanan ancak yüklenici firmanın dolgu malzemesi yerine gemilerle İstanbul'dan getirdiği kentsel dönüşüm hafriyatını kullandığı ve denize toprak döktüğü iddialarıyla durdurulan Çınarcık Deniz Dolgu Projesi, firmanın el değiştirmesinin ardından yeniden start aldı.

Çınarcık'ın çehresini değiştirecek olan üzerinde spor alanları, sosyal tesisler ve yeşil alanlar bulunacak olan 20 bin metrekare alanda gerçekleştirilmesi planlanan dolgu projesi çalışması geçen yıl yüklenici firmanın denize dolgu malzemesi yerine, İstanbul'dan alınan kentsel dönüşüm harfiyatlarını boşalttığı gerekcesiyle durduruldu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nün uyarısı üzerine Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, soruşturma başlattı. Selimoğlu, Çınarcık'a dökülencek harfiyatların İstanbul'dan yüklendikten itibaren Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çınarcık Belediyesi'nin tamamen kontrolünde dökülmesine izin verdi. Yaşanan bu gelişme sonrası uzun süre duran çalışmalar yüklenici firmanın el değiştirmesinin ardından geçtiğimiz hafta yeniden başladı.

Çınarcık'ın CHP'li Belediye Başkanı Avni Kurt, yüklenici firma ile yapılan yeni sözleşmenin ardından çalışmaların hızlandığını belirtti. Belediye Başkanı Kurt, dolgu alanının yıl sonuna kadar denize zarar vermeyecek malzemeler ile doldurulacağını sözlerine ekledi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çınarcık İstanbul Yalova Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

mustafa doğruyol:

dolgudan sonra yandaşlara otopark, çay bahçesi yaptıralım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title