Haberler

Yalova CHP'li İnce: Aldığın Hediyeler Hatırına mı Bayrağı Yarıya İndireceksin?

CHP'li İnce: aldığın hediyeler hatırına mı bayrağı yarıya indireceksin?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ölümü nedeniyle milli yas ilan edilmesine tepki gösterdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Yalova'da partisinin Altınova İlçe Örgüt Toplantısına katılan Muharrem İnce, burada partililere seslendi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ölümü sebebiyle 1 gün milli yas ilan edilmesi nedeniyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İnce, o bayrağı göndere Atatürk'ün diktiğini, Suudi Kral'ın Türkiye'ye geldiğinde Anıtkabir'i ziyaret etmediğini ifade ederken, şöyle dedi: "Sen şimdi hediye aldığın, hangi hediyeyi de aldığını açıklayamadığın Kral öldü diye bayrağı yarıya indiriyorsun. O da o bayrağı göndere dikenin Anıtkabir'ine gitmiyor. Suudi Arabistan'da milli yas ilan edilmemiş. Bizde niye ediliyor? 'Sen bu ülkenin kurucularına; 'Atatürk'e, İsmet Paşa'ya iki ayyaş' diyeceksin, Atatürk'ün mezarına gitmeyen Kral'ın öldüğü günde bayrağı yarıya indireceksin. Aldığın hediyelerin hatırına mı?"

Konuşmasında, Ak Partiye oy veren seçmenlere seslenen Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısa süre önce Merkez Bankası Başkanı'na "Sen bağımsızsan, ben de bağımsızım" dediğini ifade ederken, "Adliye, maliye, mülkiye, zaptiye sana bağlı Merkez Bankası'nı da istiyor arada şimdi. Bence Merkez Bankası yetmez buna. Buna darphaneyi bağlamak lazım. Sıcak sıcak yesin. Ancak buna darphaneyi bağlamak lazım. Hem de sıfırlama işi kolay olur darphane vasıtasıyla" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan Muharrem İnce Yalova Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

yildiz childers Ggevas-VAN dogumlu:

sagirlara 3 kere ayni seyleri soyliyende pek akilli sayilmaz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title