Haberler

Yalova Belediye Meclisi Toplandı

Belediye Başkanı Salman: "Tasarruf yapılmak zorunda.

Yalova Belediye Meclisinin temmuz ayı son oturumunda, kentte yaşanan su sıkıntısı görüşüldü.

Belediye Başkanı Vefa Salman başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda ilk olarak Hacımehmet köyünde 54 bin metrekare alanın hafriyat sahası olarak 5 yıllığına kiralanması ele alındı.

AK Parti'li üye Ahmet Özsümer, yerin zeminiyle ilgili sıkıntı olduğunu ve konunun acele ettirilmesi gerektiğini söyledi. Ardından yapılan oylamada oy çokluğuyla burasının, 5 yıllığına kiralanacak hafriyat alanı olarak kullanılması kabul edildi.

Bayraktepe Mahallesi'ndeki Çamlık Park'ta bulunan prefabrike yapının, Yalova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesine 10 yıllığına tahsisi doe kabul edildi. İmar konularının da görüşüldüğü toplantıda, kentin ana arterlerinde yaz aylarında inşaat yasağı getirilmesi kararı alındı.

Birleşimde, işten çıkarılan 34 işçinin geriye dönüşleri için yapılan başvuru hakkında bilgi verildi. Konuyla ilgili görüş beklendiği bildirildi.

Daha sonra CHP Grubu Başkanı Şerafettin Çelik, su sıkıntısı ve trafik konusunda üyelerin bilgilendirilmesini istedi.

Konuyla ilgili söz alan Salman, "Tasarruf yapılmak zorunda. Hoyratça suyu savurduk. Müftü'ye cuma hutbelerinde su tasarrufunun önemine değinilmesini istedim. Yalova'da tüketilen su, ortalamanın 3 kat üzerinde. Kaçakları önlenmesi çalışmasına gidilecek" dedi.

AK Parti'li üye ve Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergis ise şöyle konuştu:

"Bir haftadır başkanları geziyorum. Çınarcık'ta 200'e yakın kaçak su belirlenmiş. Bu konunun üzerine gidilmesi gerekiyor. İki aylık suyumuz var. 1 milyonluk nüfusa hitap ediyoruz. Ortaburun Göleti'ni önümüzdeki aya yetiştirip Çınarcık'a su verilecek. Su kuyularını da faaliyete geçirerek zaman kazanmaya çalışacağız. Normal şartlarda 6 ay yetecek suyumuz var ama tüketim bu şekilde değil. Altyapı şebekelerinin tamamının değiştirilmesi lazım"

Son olarak söz alan Özsümer, Yalova'da yapılması planlanan 80 milyonluk spor yatırımı konusunun bir kez daha düşünülmesi gerektiğini ifade etti. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Özsümer Vefa Salman Ak Parti Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title