Haberler

Yalova Belediyesi, 'Evde Çalışma' Uygulamasını Kaldırdı

Güncelleme:

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, evden çalışmanın kaldırıldığını açıkladı.

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, Ak Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı itirazı değerlendirerek, "Bu seçimi kazandığımı AK Partililer de biliyor. Seçim yenilense ne olur. Seçimi ben yeniden alacağım. Hayırlısı olsun. Ben bu işi Allah'ın adaletine bıraktım" dedi. Yalova Belediyesi Encümen Salonu'nda beraberinde Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyede bir süredir uygulamaya konulan, kısa adı (ZAMBAK) olan, 'Zamandan ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi'ni kaldırdığını söyledi.

EVDEN ÇALIŞAN PERSONEL ÇAĞRILDI

Personelin işe gelmeden evinden bilgisayar aracılığı çalıştığı bu projeyi kabul etmediğini söyleyen Vefa Salman, birim amirlerine evlerinde görev yapan personelin işyerine gelmesi için talimat verdiğini açıkladı.

BELEDİYE KAYNAKLARINDAN SEÇİM HARCAMASI

Kendisinden önce görev yapan Ak Partili Yakup Koçal'ın, belediye kaynaklarının kullanılarak seçim çalışması yapıldığını da belirten Salman, "Seçim dönemine ait 964 bin TL'lik fatura elimize ulaştı. 2 firmaya ait faturalar elimizde. Bunların birisi Yalova'da, birisi de Bursa'da kurulu firma. Bunun 400 bin liralık bölümü çok önemli. Kahvaltı, kokteyl ve yemek bedeli. Hatta pilav üstü kavurma dağıtmışlar. Bunlar seçim yatırımı için kullanılmış" diye konuştu. AK Parti'nin adayı Yakup Koçal'ın Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı itirazlarla ilgili de konuşan Salman, seçimin iptal edilmesi halinde şehirin çok gerileyeceğini, ödemelerin yavaşlayacağını belirtip, şunları söyledi: "Israrla 1162 numaralı sandık deniliyor. Bu 700. Yıl Osmangazi İlk Okulu'ndaki sandık. O sandıkta görev yapanlar, aslı olan seçmen listesinin fotoğrafını çekiyorlar. 22 tane kişi hepsi aynı listede. 'Oy kullandı mı?'  dedim, 'Kullanmadı'  dediler. Hiçbiri oy kullanmamış. 22 kişi Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi'ndeki kişiler. Okul dışına öğrenciler kesinlikle çıkmamış. İtiraz gerekçesinde 2 tane askere itiraz etmişler. Bir tanesi rahmetli evladımın en yakın arkadaşı Mert Tecimer. Bir başka arkadaşını aradım Maltepe'de asker, çarşı iznine bile çıkmamış. Babasıyla da konuştum. Diğer iddia edilen kişi Soner Karadağ zabıta memuruydu. Gemlik'te jandarma. Askerlik görevi devam ediyor. O gün görevli olduğunu öğrendik. İkisinin de oy kullandığı doğru değil. Biri Gemlik'ten biri de Maltepe'den çıkmıyor. Mutlu azınlığın elinden çiftlikleri gidiyor. Bunların derdi o. Başka bir şey değil. Bu seçimi kazandığımı AK Partililer de biliyor. Seçim yenilense ne olur. Seçimi ben yeniden alacağım. Hayırlısı olsun. Ben bu işi Allah'ın adaletine bıraktım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Vefa Salman Ak Parti Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title