Haberler

Yalova - Bakan Özlü: Ekonomik Krizle Bir Panik Havası Oluşturma Peşindeler

Bakan Özlü: Ekonomik krizle bir panik havası oluşturma peşindeler

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, '15 Temmuzda milletin tokadını yiyenler şimdi de farklı bir darbe şekliyle karşımıza çıktılar. Ekonomik krizle bir panik havası oluşturmak peşindelerö dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yalova'da partisinin İl Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı. Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan Bakan Özlü, 15 Temmuzdan sonra Türkiye'nin üzerinde oynanmak istenen oyunların devam ettiğini söyledi. Bakan Özlü, '15 Temmuzda milletin tokadını yiyenler, şimdi de farklı bir darbe şekliyle karşımıza çıktılar. Ekonomik krizle bir panik havası oluşturmak peşindeler. Bizim panikle işimiz olmaz. Biz, kendimizin farkındayız. Biz büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Kendimizle yüzleşme cesaretimiz var. Uyanık olduğumuz kadar, sakin olmamız da gerekiyor. Bir zamanlar makarna, kömür edebiyatıyla merhametimizi sulandırıp iyilikten imtina etmemizi bekleyenler, şimdi de tahammülümüzü sulandırmaya çalışıyorlar. Bu oyunu elbirliğiyle bozacağızö dedi.

Türkiye'deki muhalefetin eşine zor rastlanır bir muhalefet olduğunu dile getiren Özlü, 'Düşmanın düşmanını dost görme uğruna, zalimin yanında görünme talihsizliğine düşebilen, kaostan beslenen, çözümsüzlük üreten bir muhalefete sahibiz. Deyim yerindeyse 'yeter ki Ak Parti insin, ülke inebilir düşmanlığıyla ciddi bir itibarsızlaştırma ve yapılan iyi işlerin üzerini örtme süreci yaşıyoruz. Herkes kendine düşeni yapacak. Bize yakışan millete hizmet etmeye devam etmektirö diye konuştu.

Özlü, Göktürk 1 uydusunu uzaya fırlattıklarını ifade ederek, 'Uzay yarışında emin adımlarla ilerliyoruz. Gözümüzü yıldızlara diktik. Çocuklarımıza sık sık gözyüzüne bakmayı ve yıldızlara talip olmayı öğretmeliyiz. Bundan sonraki oyuncuların güçlerini görmeleri içinö şeklinde konuştu.

'DEMOKRATİK OLGUNLUĞU CHP DE GÖSTEREBİLSEYDİ'

Türkiye'de önümüzdeki süreçte bir referandum yaşanacağını ifade eden Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Yürütmedeki iki başlılık bir an önce sona ermeli. Yasama ile yürütme arasındaki sınırlar daha net bir şekilde belirlenmeli. Türkiye daha etkin bir yönetime kavuşmalı. Maalesef CHP, bu işin ciddiyetini ne yazık ki anlamıyor. veya bunu anlamak CHP'nin işine gelmiyor. CHP, her şeye muhalefet etme anlayışından ne yazık ki hala kurtulamadı. Ak Parti'ye ve Cumhurbaşkanımıza muhalefet edeceğim diye, bu ülkeye ve milletimizin geleceğine muhalefet etmekten bir türlü kaçınmıyor. Cumhurbaşkanımız, 'süt beyazdır' dese, bunlar 'hayır karadır' diyecekler. Ak Parti, 'güneş, aydan büyüktür' dese, CHP, 'yok, ay güneşten büyüktür' diyecek. Bakın, bu açıdan MHP'yi ve Sayın Bahçeli'yi tebrik etmek istiyorum ve kendilerini teşekkür ediyorum. MHP ile Ak Parti aynı şeyleri mi düşünüyor? Hayır. Ancak iki parti bir araya geldi, ülkenin önünü açmak için karşılıklı bir mutabakat zemini oluşturdu. Keşke Ak Parti'nin ve MHP'nin ortaya koyduğu bu demokratik olgunluğu CHP de gösterebilseydi.ö

Özlü, İngiltere halkının, AB'den ayrılma yönünde bir karar aldığını, ardından ABD seçimlerinde sürpriz bir sonuç ortaya çıktığını dile getirerek, şöyle devam etti:

'İtalya'daki referandum, mevcut iktidarın aleyhine olacak şekilde sonuçlandı. Avrupa Birliği'nin geleceğiyle ilgili ciddi endişeler doğmaya başladı. Rusya'nın jeopolitik hamlelerini, Suriye ve Irak'taki gelişmeleri de dikkate aldığımızda, dünyayı karmaşık bir sürecin beklediğini görebiliyoruz. Bu gelişmelerin küresel ekonomiye de olumsuz yansımaları oluyor. Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler, büyük oranda dünya siyasetinde ve küresel ekonomide yaşanan bu gelişmelerden kaynaklanıyor. Suriye ve Irak'tan gelen mültecileri misafir etmeyi sürdürüyoruz. Darbe girişiminin ardından FETÖ, DAEŞ ve PKK ile yoğun bir mücadele sürdürüyoruz. Allah'a şükürler olsun, bütün bunlara rağmen Türkiye dimdik ayaktayız.ö

Perşembe günü açıklanan ekonomik tedbirlere de değinen Özlü, 'Özellikle esnafımızın ve KOBİ'lerimizin taleplerini büyük ölçüde yerine getirdik. Her zaman böyle olacak. Bize milletimiz yön verecek. Bizim eylemlerimizi, milletimizin talepleri ve ihtiyaçları belirleyecek. Diğer ülkelerle iyi geçineceğiz, iyi ilişkiler kuracağız ama bu ilişkiler eşit ilişkiler olacak. Kimseye üstünlük taslamayacağız. Kimseden de emir ve talimat almayacağızö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Özlü AK Parti Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title