Haberler

Yalçın: Beni Şükrü Genç Görevlendirdi

Güncelleme:

Rüşvet Davası sanığı Mahmut Yalçın, "Beni Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç görevlendirdi. Ben de 3 Milyon TL topladım." dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de aralarında bulunduğu 14 sanık, "rüşvet almak, dolandırıcılık, kamuyu zarara uğratma, kişisel verileri saklamak ve yaymak" suçlamasıyla, 7 Kasım 2013 Perşembe günü saat 10.00'da Çağlayan'daki İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

RÜŞVET ÇARKINI ANLATTI

6 saat süren ve 4 kez ara verilen davada Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel, Şinasi Yalçın ve Zabıta Müdürü Semra Kartal yazılı savunma yaparken, kaymakamlıktan şehir dışında olduğuna yönelik izin belgesi alan Şükrü Genç'i ise avukatları savundu. Sanıklardan Mahmut Yalçın, ifadesinde Türkiye'nin gündemine oturan "RÜŞVET DAVASI"ndaki çarkın nasıl döndüğünü Sarıyer Manşet Gazetesi'ne anlattı.

"BAŞKAN'IN TALİMATIYLA 3 MİLYON TL TOPLADIM"

İfadesinde Şükrü Genç tarafından Bahçeköy'de görevlendirildiğini ve talimatları bizzat kendisinden aldığını anlatan Yalçın, "Bu paranın alınacağı hususunda sanıklardan Şükrü Genç ve Yılmaz Tank'ın bizzat bana beyanları oldu. Bana parayı ödüyorlardı bende bu parayı Yılmaz Tank'a veriyordum. Bu olay yaklaşık 8 ay sürdü bu şekilde yaklaşık 3 Milyon TL para topladım" dedi. Şükrü Genç'in para aldığına da bizzat şahit olduğunu söyleyen Yalçın, elindeki tüm delilleri mahkemeye teslim edeceğini söyledi. Mahkemede rüşvet vermek suçlamasıyla yargılanan TELPA A.Ş'nin yetkilisi Tayfun Yarımbaş ise ifadesinde kaçak yapı karşılığında 150 BİN TL para ödediğini söyledi.

"BENİ İŞE BAŞKAN ALDI"

Mahmut Yalçın milyonlarca lira rüşvetin toplandığı Bahçeköy Skandalı iddialarıyla ilgili mahkemede şu ifadeleri kullandı: "Ben 2009 yılında, sanıklardan Şükrü Genç'in belediye başkanlığına seçilmesiyle birlikte Sarıyer Belediyesi'nde çalışmaya başladım. Aynı sene Bahçeköy Belediyesi kapandı. Bu yerin Sarıyer'e bağlanması nedeniyle Sarıyer Belediyesi ile aradaki irtibatı sağlamak, vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla sanıklardan Şükrü Genç ve Yılmaz Tank'ın bilgisi dahilinde görevlendirildim. Bu yerdeki yapıların çoğu kaçaktı ve ruhsatları bulunmuyordu. Ben söz konusu yere taşeron firmanın işçisi olarak girdim. Bu yerlerde tadilat veya benzeri yapım işleri olduğu zaman iskele parası adı altında para alınıyordu. Bu paranın alınacağı hususunda sanıklardan Şükrü Genç ve Yılmaz Tank'ın bizzat

bana beyanları oldu."

"8 AY BOYUNCA PARA TOPLADIK"

Sanıklardan Zabıta Müdürü Ayşe Semra Kartal'ın sorumluluğunda bulunan zabıtalar bu yerlerle ilgili para ödenmediği takdirde tek bir çivi bile çaktırmıyorlardı. Ayrıca Ayşe Semra Kartal haftada 3-4 kez gelip özellikle bu yerleri kontrol ediyordu. Belli bir zaman geçtikten sonra doğrudan bu işlemlerin yapıldığı esnada vatandaşlar benim yanıma geliyorlardı. Bana parayı ödüyorlardı bende bu parayı Yılmaz Tank'a veriyordum. Bu olay yaklaşık 8 ay sürdü bu şekilde yaklaşık 3 Milyon TL para topladım. Bu paradan herhangi bir pay almadan Yılmaz Tank'a verdim.

"BAŞKAN İLE KONUŞUNCA USULSÜZ OLDUĞUNU ANLADIM"

Sonrasında yüksek meblağlı ödeme yapanlar benden makbuz istemeye başladılar. Bu şekilde beni sıkıştırdılar. Bu konuyu Şükrü Genç ve Yılmaz Tank'la kahvaltıda konuştuk. Ben o andan sonra toplanan paraların usulsüz olduğunu anladım. Bu dönemde TELPA A.Ş'ye 10 bin TL tutarlı taşeron firma adına makbuz kesildi. Söz konusu şahısların kaçak yerlerle ilgili yapılan işlemlerden dolayı belediyeye ödenen usulsüz paralarla ilgili küçük küçük meblağlar istemiyordu. Büyük şirketler veya holdingler muhasebe kayıtlarında gider göstermek için makbuz istiyordu. Zaten problem bundan sonra çıktı ve bu aşamaya gelindi.

Şükrü Genç ve Yılmaz Tank para toplama görevini bana verdiler

Söz konusu bu yerlerden paraların toplanması görevini Şükrü Genç ve Yılmaz Tank tarafından tarafıma verildi ve bu yönde beyanda bulunan tanıklarım da vardır. Para aldığım kişiler de bellidir. Dinlendiğinde gerçek ortaya çıkacaktır.

"PARA EKSİK GELİNCE İNŞAATLARI DURDURUYORDUK"

Ben belediyeden gönderilen şahısların bana verdiği paraları alıyordum. Ben herhangi bir şekilde bu şahıslarla para konusunda bir diyaloğa girmiyordum. Belediye Başkanlığınca bu miktar belirleniyordu. İlk 2-3 ay Gelirler Müdürlüğü'nde görevlendirme yapılmamıştı. Bu yüzden vatandaşlar da paraları bana veriyordu. Hatta paranın eksik ödendiği durumlarda zabıta tarafından inşaat durduruluyordu ya da mühürleniyordu. Para tamamlanınca inşaat

devam ediyordu.

"FİŞLEMEYİ ŞİNASİ YALÇIN'IN İSTEĞİYLE YAPTIK"

Söz konusu personel isimlerinin yanındaki siyasi görüşler Şinasi Yalçın'ın istemi ile Yılmaz Tank'ın söylemi ve benim bunu not etmem suretiyle gerçekleştirilmiştir. Belgeleri Yılmaz Tank, Şinasi Yalçın'a götürmüştür. Söz konusu Sarıyer Belediye Başkanlığı, 20 yıl sonra alınmış bir yerdi. Bahçeköy'de çalışan personelin görev yerlerinin belirlenmesi için bu belge düzenlenmiştir.

"ŞÜKRÜ GENÇ'İN PARA ALDIĞINA ŞAHİT OLDUM"

Bana belediye tarafından almam gereken miktar söyleniyordu. Belirlenen miktarın altında ödeme yapıldığı zaman Yılmaz Tank, Şükrü Genç ile görüşüyordu. Görüşme sonrasında inşaatın başlatılıp başlatılmayacağı kararlaştırılıyordu. Benim almadığım daha doğrusu doğrudan Yılmaz Tank veya Şükrü Genç'e ödendiğini biliyorum. Hatta bir kez Şükrü Genç'e para ödendiğine şahit oldum. Söz konusu kişi Anadolu Ateşi'nin kurucusu Mustafa Erdoğan'dır. Evinde başkana 20 bin TL ödemede bulundu. Ben bizzat gördüm. Orada bulunan diğer kişileri de yazılı olarak bildireceğim.

"TELPA YETKİLİSİ: 150 BİN TL VERDİM"

Mahkemede rüşvet vermek suçlamasıyla yargılanan TELPA AŞ'nin müteahhidi Tayfun Yarımbaş ise ifadesinde şunları söyledi: "Ben TELPA şirketi adına Bahçeköy'de yapılan daha öncesinde var olan tadilatla genişletilen bir binanın yapım işiyle uğraşıyordum. Mahmut Yalçın'ı Bahçeköy'e görevlendirilmiş bir nevi belediye başkanı gibi atanan biri olarak biliyordum. Ve Bahçeköy'de yapılacak olan bir bina için 150 bin TL vermemi istedi. Bende kendisine 150 bin TL verdim. Arada 3 hafta geçip fatura ya da makbuz gelmeyince gittim istedim. Bunun üzerine bir şirket adına bana 10 bin TL'lik makbuz verildi. Diğer makbuzları alamayınca firma ile ilişkim kesildi."

16 Nisan'a ertelenen Rüşvet Davası'nda Başkan Yardımcıları Recep Yel, Şinasi Yalçın ve Zabıta Müdürü Semra Kartal yazılı savunma yaptı. Savunmaların detayları da gelecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Semra Kartal Şükrü Genç Bahçeköy Sarıyer Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title