Haberler

Yalçın Akdoğan: Hdp Ambalajıyla CHP Zihniyetini Sunuyorlar

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP zihniyetinin HDP ambalajı ile insanlara sunulduğunu ileri sürerek, "HDP'nin beyannamesine bakın.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP zihniyetinin HDP ambalajı ile insanlara sunulduğunu ileri sürerek, "HDP'nin beyannamesine bakın. Din dersini kaldıracağız, Diyanet'i kaldıracağız. Bunların yüzünde makyaj var. Biraz kazıdığın zaman CHP zihniyeti çıkıyor. CHP zihniyeti güneydoğuda tutunabiliyor mu? Tutunamıyor. ZDP ambalajı ile oradaki insanlara CHP zihniyeti sunuyorlar" dedi.

Yalçın Akdoğan, sivil toplum örgütü temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Bolu milletvekillerinin de bulunduğu toplantıda yaklaşık 500 kişiye hitap eden Akdoğan, Ak Parti'nin dik durduğunu ve milletin oyunları bozduğunu söyledi. Akdoğan, şunları söyledi:

"Ak Parti iktidara geldi dediler ki 'Bunlar üç beş ay sonra gider.' Nasıl olsa ellerinde bir senaryo var, herkese aynısını uyguluyorlar. Tekrar düğmeye bastılar. 'Bunların gizli gündemi var', ' Türkiye İran mı olacak?', 'İrtica geliyor, laiklik elden gidiyor.' Bildik numaralar. Ama Ak Parti bırakıp gitmedi. Birileri gibi şapkasını alıp kaçmadı. 28 Şubat'taki gibi, cemaatlerini bırakıp kaçanlar gibi iktidarı bırakıp kaçmadı. Dik durdu Ak Parti, Tayyip Erdoğan dik durdu, millette onun arkasında durdu" dedi.

Milletin hep oyunları bozduğunu, ancak bu seçimde de yine içte ve dıştakilerin Ak Parti'ye karşı bir araya geldiğini ileri süren Akdoğan, "Topu bir araya geldi. Sağın en sağındakiler, solun en solundakiler, oda, lobi, dışarıdakiler. Dediler ki 'Bu sefer yaptık, bu seçimi de Ak Parti alırsa yeni Türkiye'de bize yer yok'. Yani darbeci, vesayetçi anlayışa yer yok. Evet, yeni Türkiye'de derin devlet yapılanmalarına yer yok. Paralel devlet yapılanmalarına yer yok. KCK yapılanmalarına yer yok. Millet ne derse yeni Türkiye'de bir tek o olacak. Bunu biliyorlar" diye konuştu.

"HDP, CHP'NİN TAŞERON ÖRGÜTÜ DURUMUNA DÜŞTÜ"

HDP'nin darbeci, vesayetçi bloğa kendini kullandırttığını ileri süren Akdoğan, bu nedenle hepsinin de HDP'nin kuyruğuna takıldığını ileri sürdü. Akdoğan, şöyle dedi:

"Ulusalcı CHP, çözüm sürecinin düşmanı olan paralel yapı şuan flört halindeler, aşk yaşıyorlar. Be kardeşim senin birazcık samimiyetin varsa çözüm süreci diye bir derdin varsa, Kürt meselesi diye bir derdin varsa bu adamlar, paralel yapı ne kadar kötülük varsa bunlar yaptı. CHP hangi katkıyı verdi. Bir sürü adım attık bu süreçte. Reformlar yaptık, kanunlar getirdik hiçbirine destek olmadılar, engel oldular. Bu zihniyet, yani şuanda bu statüko dediğimiz yapının zihniyeti zaten bu sorunu üreten, besleyen, büyüten zihniyettir. Şimdi sen bu darbeci, vesayetçi bloğa kendini kullandırtıyorsun. CHP'nin taşeron örgütü durumuna düştün. Bunu HDP'ye oy veren insanlar nasıl içine sindirecek. Kendilerini yıllarca yok etmeye çalışan, partileri kapatmaya çalışan darbeci, vesayetçi bloğa kendini kullandırtan bir anlayış ortaya yeni bir proje koymuyorlar, çünkü kendileri bir proje bunların."

Yalçın Akdoğan, HDP'nin makyajının kazıldığında CHP zihniyetinin çıktığını ileri sürerken de "HDP'nin beyannamesine bakın. Din dersini kaldıracağız, Diyanet'i kaldıracağız, şunu yapacağız, bunu yapacağız. Bunların yüzünde makyaj var. Biraz kazıdığın zaman CHP zihniyeti çıkıyor. CHP zihniyeti güneydoğu da tutunabiliyor mu? Tutunamıyor. Ama HDP ambalajı ile oradaki insanlara CHP zihniyeti sunuyorlar" dedi. - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Yalçın Akdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title