Haberler

Yalçın Akdoğan: "Fetö'cüler 40 Yıl 15 Temmuz Gecesi İçin Çalışmışlar"

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan,”FETÖ denen örgüt 40 yıl boyunca 15 Temmuz gecesi için çalıştılar.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan,"FETÖ denen örgüt 40 yıl boyunca 15 Temmuz gecesi için çalıştılar. O dönemde bir casusluk şebekesi olarak kurulmuş 40 yıl bunları 15 Temmuz gecesi için beslemişler" dedi.

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında darbeci askerlere direnerek oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte şehit düşen Erol Olçak için Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yapılan anıtın açılışı, eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Erol Olçak'un kardeşi Cevat Olçak ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Dualar ile yapılan açılışın ardından daha önce İzmit Belediyesi tarafından adı Erol Olçak Kültür Merkezi olan salona geçildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Biraz buruk ve hüzünle birlikte birazda hayırlı bir işi yapmanın onurunu da yaşamaktayız. Erol Olçak abimizin kendisini ve evladını tanıyan bir kişi olarak, ayrı bir burukluk ve hüzün yaşıyorum. Ama biz biliyoruz ki, onlar en büyük mertebeye ulaşmıştır. Onların gösterdiği fedakarlığın karşılığını biz böyle hizmetlerle ödeyemeyiz. Ülkemize daha çok hizmet ederek, daha fedakarca güzel işler yaparak, ülkemizi biraz daha biraz daha ileriye götürerek, var gücümüzle üreterek karşılayabiliriz. İzmit Belediyesi olarak bunun bilinciyle çalışıyoruz. Erol Olçak ve Abdullah Tayyip yavrumuz başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimize ve ülkemiz için mücadele veren şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

Doğan'ın ardından kürsüye gelen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Tarihimizin hemen her döneminde ihanet şebekesiyle karşılaştık. Ama her seferinde bu kutlu millet yoluna bir öncekinden daha güçlü daha kararlı devam etti. 15 Temmuz'da da sahip olduğumuz başta devletimiz, değerlerimiz olmak üzere hepsine kast eden ve geleceğimizi yok etmek isteyen bir ihanet yaşadık. O akşam ve o gece Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile 7'den 70'e sokağa koştuk. Şehitlerin kanları ile vatan olan bu toprakları kimseye bırakmayacağımızı gösterdik" şeklinde konuştu.

Vali Güzeloğlu'ndan sonra AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan şehit Erol Olçak'u anlattı. Akdoğan, "Erol Olçak'ı saatlerce anlatabilirim. Erol Bey AK Parti, AK Parti yapan kişidir. Erol Olçak onlardan biridir. Partiye kurumsal kimliği kazandıran kişidir. Bir reklam ajansının başında idi Erol Olçak ancak ondan önce bizim yol arkadaşımızdı. Hem fikir hem aksiyon adamı olmak çok kişide görülmez. Evladı ile birlikte canından vazgeçmesi bu çok büyük bir olaydır. Erol Olçak böyle bir insandı" diye konuştu.

Akdoğan, "Şehitlerimiz 15 Temmuz gecesi göğsünü kurşunlara siper etti. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu FETÖ denen örgüt 40 yıl boyunca 15 Temmuz gecesi için çalıştılar. O dönemde bir casusluk şebekesi olarak kurulmuş 40 yıl bunları 15 Temmuz gecesi için beslemişler. Gün geldi zombinin düğmesine bastılar. Harekete geçtiler ama başarılı olamadılar. Bu yüce milleti hesap edemediler. Bu milletin tankların önüne çıkacağını hesap edemediler. Parayı gücü her şeyi ele geçirmeye çalıştılar ama milletin iradesini unuttular. Son olarak tekrar başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yalçın Akdoğan AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title