Haberler

Yakutiye, Köy/mahalleleri Asfaltla Buluşturuyor

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, bağlı köy/mahallelerde asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, bağlı köy/mahallelerde asfalt çalışmalarına devam ediyor. 36 köy/mahallenin tamamında köy içi yolların asfaltla buluşturulacağını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, yaşam standardını değiştirmek istediklerini belirtti. Asfaltlama çalışması özellikle kadınlar ve çocuklar için önem taşıyor.

Yakutiye Belediyesi, şehir merkezinde yol ve kaldırım çalışmasını sürdürürken, bir yandan da bağlı köy/mahallelerde asfalt çalışması yapıyor. 36 bağlı köy/mahallenin yarısında köy içi yolların baştan aşağı sıcak asfaltla buluşturulduğu öğrenildi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, örnek alınan batıdaki köy tarzının Erzurum içinde istendiğini söyledi. Ali Korkut, "Köy/mahallelerimizde önce alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. ESKİ ile ilgili veya kanal çalışması varsa onların tamamlanmasını sağlıyoruz. Ardından asfalt alt yapısını hazırlıyoruz. Asfaltın özellikle çocuklar ve kadınlar tarafından memnuniyetinin yüksek olduğunu görüyoruz. Çocuklar rahatça bisiklet sürüyorlar, hanımlar ise toz sıkıntısından kurtulmuş oluyorlar" dedi.

Ali Korkut, asfaltın köylerde yaşam standardını yükselteceğine de işaret ederek, "Özellikle köy/mahalle içlerinde görülen gübrelerin zamanla köy dışına çıkarılmasını bekliyoruz. Benzer bir değişim yaşam döngüsünü değiştirecektir. Batıda gördüğümüz köy ve mahalle zamanla bizde de görülecektir" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakutiye Belediyesi Erzurum Merkez Ali Korkut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title