Haberler

Yakutiye Kent Meydanının İsmi Değiştirildi

Erzurum'da, 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Yakutiye Kent Meydanın ismi "15 Temmuz Milli Mücadele ve Demokrasi Meydanı" olarak değiştirildi.

Erzurum'da, 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Yakutiye Kent Meydanın ismi "15 Temmuz Milli Mücadele ve Demokrasi Meydanı" olarak değiştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye meclisinde alınan karar sonucu Yakutiye Kent Meydanının adının değiştiği belirtildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, tarihi bir karara imza attıklarını kaydetti.

Erzurum'un geleceğini ilgilendiren kararların belediye tarafından hayata geçirildiğini belirten Sekmen, şunları kaydetti:

"Erzurum'da milli iradeye sahip çıkan, demokrasi kahramanlarının imanla bütünleşmiş olan ruhu, 27 gün süren demokrasi nöbetlerimizde bize Kudüs'ü, Çanakkale'yi, 12 Mart'ı yeniden yaşatmıştı. Bir milleti millet yapan tarihi ve zaferleridir. İşte 15 Temmuz gecesi Allah'a iman etmiş kahraman milletimizle birlikte, şehit kanıyla sulanmış vatan toprağımıza göz diken alçaklar karşısında bir zafer kazandık. Bugün meclisimizde aldığımız bu kararla gelecek nesillere bırakacağımız şehrimizin her bir köşesinde çocuklarımız bu vatanın kolay elde edilmediğini anlayacak ve demokrasiye sahip çıkacaklar."

Sekmen, 15 Temmuz Demokrasi destanının unutulmaması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu vatan, asırlarca toplumda birlik ve beraberliğin tesis edilmesi ve kardeşlik ruhunun canlı tutulmasıyla bugüne kadar gelebilmiştir. Tarih, demokrasi destanının nasıl gerçekleştiğini, aziz milletimizin cesaret ve dirayetini, başkomutanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ferasetini, kahramanlarımızın Allah rızası uğruna nasıl şehit olduğunu büyük bir kıvançla yazacaktır. Tarih, iman ve bayrağın ahenkleşen kudretiyle yurduna göz dikenleri yok eden aziz milletimizin kahramanlığını asla unutmayacaktır. 15 Temmuz'da gürleyen topların sesine, fethi müjdeleyen tekbir sesleriyle karşılık veren şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Sekmen Yakutiye Erzurum Kudüs Politika Güncel Haberler

title