Haberler

Yakutiye Belediyesi Milli Eğitim ile Protokol İmzaladı

Yakutiye Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile "Okullar Hayat Olsun" Projesi uygulama protokolü İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt ve Orman...

Yakutiye Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile "Okullar Hayat Olsun" Projesi uygulama protokolü İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt ve Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ayhan Deligöz tarafından imzalandı.

Ali Korkut, proje ile okul binalarının çevre sakinleri için mesleki eğitim, çeşitli faydalı işlevlere kavuşacağını söyledi.

Yakutiye Belediyesi, 'Okullar Hayat Olsun" protokolü ile Erzurum'da okul binalarının çevre halkı tarafından yararlanılmasını sağlayacak projeyi başlattı. Proje ile Yakutiye İlçe sınırlarında bulunan okul binaları çevre sakinlerinin faydasına açılacak. Protokol imza töreninde konuşan Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Yakutiye Belediyesinin sürekli eğitimin içerisinde yer aldığını hatırlatarak "Belediye Başkanımız eğitime sürekli katkı sağlıyor, destek oluyor. Bu projede daha güzel işlere imza atılmasını, halkın okul binalarımızdan yararlanmasını sağlayacak" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt proje hakkında bilgi vererek okulların halkın kullanımına açılmasının olumlu bir adım olduğunu belirtti.

Erzurum'da yeni bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kamu kaynaklarının daha verimli ve etkili bir şekilde kullanılması için okul saatleri dışında okul binalarının çevre halka açılmasını sağlayacak projenin AK Parti İktidarının kabul görecek önemli bir eseri olduğunu söyledi. Ali Korkut, "Okullar okul saatleri dışında hafta sonlarında ve yaz aylarında hizmet sunan kurumlar haline dönüşecekler. Okulların boş zamanlarında sadece öğrencilere değil aynı zamanda okul çevrelerindeki mekanlarda yaşayan mahalleli yetişkinlere de hizmet verilecektir. Bu aynı zamanda eğitim alanında yapacağımız projeler ile eğitim kalitesinin artmasını da sağlayacaktır. Okul binalarında geliştirilecek projeler kapsamında yetişkinlere meslek ve beceri kazandırılması, sosyal ve kültürel eğitimlerle destek olunması ve yetişkinlerin boş zamanlarını okul içinde değerlendirmesinin, öğrenme süreçlerine ve eğitim kalitesine yansımaları olacaktır. Bu kapsamda faaliyet gösteren okullar, çevresindeki toplumla bütünleşen öğrenme merkezleri haline gelecektir.

Bu proje çerçevesinde birçok mahallemizde, spor yapmak isteyen insanlarımıza okulların spor salonunu açabilmek, okul salonlarında mahalle sakinlerine mesleki ve diğer eğitim imkanlarını sunacak mekanlara kavuşabilmek, zaman içerisinde birtakım sosyal aktivitelerin bu mekanlardan yararlanılarak gerçekleştirilmesini sağlamaktır.

Bu proje, özellikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çok önemsediği ve bizzat desteklediği bir proje olarak bizimde önceliğimizi oluşturmaktadır. Projeyle halkımıza yeni hizmet alanları oluşturacağız" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yakutiye Belediyesi Ahmet Kurt Ali Korkut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title