Haberler

Yakutiye Belediyesi Başkanı Korkut Açıklaması

Erzurum'un Yakutiye İlçe Belediyesi Başkanı Ali Korkut, "Kentsel dönüşümdeki amacımız eski Erzurum ile yeni Erzurum arasında köprü kurmak, tarihi dokuyu ortaya çıkarmaktır" dedi.

Erzurum'un Yakutiye İlçe Belediyesi Başkanı Ali Korkut, "Kentsel dönüşümdeki amacımız eski Erzurum ile yeni Erzurum arasında köprü kurmak, tarihi dokuyu ortaya çıkarmaktır" dedi.

Basın mensuplarıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışması yapılan bölgeleri gezen Korkut, Kırmacı, Hacı Cuma, Hasani Basri mahalleleriyle, Üç Kümbetlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kentsel dönüşüm kapsamında 400 evin yıkıldığını ve kamulaştırma maliyetinin 13 milyon lira olduğunu belirten Korkut, amaçlarının Erzurum'u marka kent haline getirmek olduğunu vurguladı.

Korkut, şunları kaydetti:

"Kırmacı, Hasani Basri ve Hacı Cuma mahallerinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar gerçekleştirdik. Yıkım olmadan, yapım çalışması olmaz. Kentsel Dönüşümdeki amacımız eski Erzurum ile yeni Erzurum arasında köprü kurmak, tarihi dokuyu ortaya çıkarmaktır. Yıkım yaptığımız yerlerde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından evler yapılacak. Kentin en önemli konusu olan çarpık yapılaşmanın önüne geçeceğiz. "

Üç Kümbetler proje hakkında da bilgi veren Korkut, açık hava müzesi formunda planlanan 50 bin metrekare alan içerisinde Üç Kümbetler'in çevresinde tarihi 25 tescilli, 15 tescili gerektiren tarihi evin yer aldığını belirtti.

Devlet Planlama Teşkilatı'ndan 17 milyon lira kaynak sağlanan Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi çerçevesinde tarihi sit alanı olan adada 50 bin metrekare büyüklüğünde bir alanın boşaltıldığını anımsatan Korkut, şöyle konuştu:

"Erzurum'da 300 tarihi eser bulunuyor. Amacımız bu tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmak. Çalışmalarımız çerçevesinde Üç Kümbetlerde çalışmalar yürütüyoruz. Proje kapsamında 142 parselin kamulaştırması yapıldı. 15. 5 milyon lira kamulaştırma için harcanırken, 31 parsel de hak sahipleriyle ulaşılamadığı için mahkeme süreci başlatıldı. Üç Kümbetler Cazibe Merkezi içerisinde yer alan adada (rıza pazarı) bir kamulaştırma yapılıyor. Hak sahiplerinin rızasıyla onların yararı gözetilerek kamulaştırma yapıldı. Uyuşmazlık yaşamadık. Yıkım çalışmalarımızı yüzde 85 oranında bitirdik. "

Yapılacak projeyle Erzurum'un kent meydanına kavuşacağını belirten Korkut,

"Kültür adası olarak tanımlanabilen tarihi dokusu bozulmamış alanın, peyzaj düzenlemelerini yaptık. Bu alanda oteller, kafeteryalar ve hediyelik eşya dükkanlarıyla bölgenin turizm potansiyeli ve kapasitesi artırılacaktır" diye konuştu.

Kültürel mirasın kentsel bütünlük içinde korunması sağlanarak turizme kazandırılacağını kaydeden Korkut, böylece kent merkezinin ekonomik kalkınmasına ivme verileceğini, kalkınmanın çevre merkezlere de yayılması ve bu sayede ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

- ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title