Haberler

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut Açıklaması

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, bir memurun yer değiştirmesiyle ilgili olarak hukuka intikal eden davayla ilgili olarak bazıçevrelerin farklı boyutlar kazandırma çabalarında olduklarını belirterek, beklentilerin bekleyenlerin kursağında...

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, bir memurun yer değiştirmesiyle ilgili olarak hukuka intikal eden davayla ilgili olarak bazıçevrelerin farklı boyutlar kazandırma çabalarında olduklarını belirterek, beklentilerin bekleyenlerin kursağında kalacağını söyledi. Korkut, işinin Yakutiye ilçesine hizmet etmek olduğunu belirterek küçük hesaplara fırsat bırakmayacağını belirtti.

Ali Korkut, belediyenin kamulaştırma servisinde görev yapan bir memurun işleri tıkamasıyla başlayan sürecin, bazı çevrelerce kullanılarak kendisine yönelik hesapların parçası haline getirilmek istendiğine vurgu yaparak, bu nedenle kamuoyunu bilgilendirmenin bir zarurete dönüştüğünü belirtti. Ali Korkut, yazılı açıklamasında "Bizim dönemimizde Kamulaştırma servisinde görevli bir memurla ilgili yürüyen dava var. Biz, gerekli görüp şahsı bir birimde görevlendirmişiz. Bu görevlendirmeyle bağlantılı olarak konu yargıya taşınmıştır. Bazı hesaplar ve beklentiler bu iş üzerine oturtularak bir yere varılmaya çalışılıyor. Bir memuru bir birimden alıp başka bir birimde görevlendirmişiz. Bununla ilgili görevi kötüye kullanmakla suçlanıyoruz. Konudan, yaşananlardan haberi olmayan insanlar farklı bakıyor olabilir. Onun için kamuoyuna bu açıklamayı yapıyorum." dedi.

Ali Korkut, bir gazetenin olayın içeriğine hiç değinmeden kendisini sanık ilan ettiğini, başka bir yayın organında ise çok önemli hizmetler yürütmüş, aday adaylığında kendisine rakip bir memurun görevden alındığı imajının ortaya çıktığını anımsatarak şunları söyledi;

"İlgili kişi; 15 Temmuz 1994 tarihinden Ekim 2012 yılına kadar aynı kadroda görev yaparken, zaman içerisinde yönetimlerin çeşitli görevlendirmeleriyle farklı birimlerde bulunmuştur. Örneğin, 5.10.1995 yılında İmar Müdürlüğü emrinde, İmar Plan Bürosunda eleman olarak çalışması için görevlendirilmiş. 14.7.1999'da İmar Revizyon Müdür Vekili görevlendirmesi yapılmış ki, bu atama değil görevlendirmedir. 28.12.2001 tarihinde yıkım ekibi oluşturulmuş, yıkım ekibi şefliğinde görevlendirmiş. İki defa belediye başkan adaylığı için istifa etmiş, aday olamayınca memuriyete geri dönmüştür. Bizim dönemimizde de tekrar göreve iade edilmiştir. Kadrosu yine Teknik Ressam'dır. 1994 yılından itibaren bulunduğu memurluk kadrosu hiç değişmeyen, önceki yönetimler tarafından da çeşitli birimlerde yapılan görevlendirmeler ile görev yapan, bugüne kadar gelen her yönetim ile polemik yaşayan ilgili kişi, Meslek Lisesi mezunluğuna birkaç yıl önce, sınavsız geçişle İki yıllık Meslek Yüksek Okulu mezuniyetini eklediğini belirtilen açıklamasında Korkut şunların altını çizdi: "Bu kişiyle ilgili olarak adım attım. Performansını artıralım, çalışmasını teşvik edelim istedik. Teknik ressamlık kadrosunu verdim. Ön yargım olmadığını yüzüne söyledim. Ama bu şahıs çalışmadan, bir belediyeyi de uğraştırmayı marifet edinmiş.

"Ali Korkut olarak Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığına seçildiğim dönemde yaklaşık 80 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Erzurum'da Kentsel Dönüşüme damga vuran Hacıcuma, Taş Mescit, Hasanibasri, Habipefendi, Mehdiefendi, ile Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi dahil olmak üzere buşahsın, kaç tane kamulaştırma evrakının altında imzası vardır. Söyleyeyim size hiçbirisinin. Çalıştığı birimin değiştirilmesi ile ilgili mahkemelere koşan, ardından gazeteleri dolaşan bu şahsın, aldığı maaşın karşılığında hangi işleri yaptığını da kamuoyuna açıklaması gerekir.

Benim dönemim dahil, geçmiş dönem yönetimleriyle sürekli polemik oluşturarak iş yapmama yolunu seçen şahsın, aynı gayreti çalışma hayatında da göstermesi beklenir. Bu kişi, hiçbir evrakta imzası olmayan bir memurdur.

En temel görev ve hak olan alınan maaşın karşılığında çalışma duygusunu dahi taşımadığı, iş yapmamasından anlaşılan bu şahısla ilgili oluşturulan hava oldukça üzücüdür. Ben kendisine yaklaşımda bulundum, çalışmak istediğimi yüzüne söyledim. Çalışma azmi taşıyan bir devlet memuru, işinin başına geçip çalışır. Biz 3 yılı aşkın süredir hizmet üretiyoruz. Yaptığımız hizmetlerin hiçbirinin zerresinin altında bu şahsın imzası, katkısı yoktur. Ama engel çıkarmakta oldukça gayret içerisindedir. Bizim hesabımız hizmettir, Erzurum'un çehresinin Yakutiye ile birlikte değişmesi ve yenilenmesidir. Olayın en azından iç yüzünü biraz olsun kamuoyuna aktarmayı görev olarak sayıyorum" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Korkut Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title