Haberler

Yakutiye Belediye Başkanı 3 Çiftin Nikahını Kıydı

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aile Haftası dolayısıyla üç çiftin nikahını kıydı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aile Haftası dolayısıyla üç çiftin nikahını kıydı. Gelinlikleri alınan, damatlara yarımlık altın hediye edilen törende Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Mergan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt ile İl Müftüsü Hasan Çınar da şahit oldular. Ali Korkut, Soma'da yaşamını yitiren 205 şehidimiz için rahmet, aileleri ve yakınları için sabır dileyerek nikah törenine başladı. İl Müftüsü Hasan Çınar ise şehitler için ve yeni evlenen çiftler için dua okudu.

Aile Haftası nedeniyle Yakutiye Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen evlilik töreni, Soma'da yaşamını yitiren 205 şehidin acı ve hüznünün gölgesinde gerçekleştirildi. Hafta nedeniyle Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen konser ve diğer etkinlikler elim kaza nedeniyle iptal edildi. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Milletçe yüreğimizi sızlatan elim kaza nedeniyle düzenlediğimiz programı nikahların kıyılması hariç tümüyle iptal ettik. Kortej yürüyüşü, Yakutiye Kent Meydanında konser ve diğer etkinlikleri iptal ettik. Nikahları zorunlu olarak çiftlerimizin önceden gün almaları nedeniyle gerçekleştiriyoruz. Buradan bir daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, aileleri, yakınları ve tüm milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Ali Korkut'un nikahını kıydığı Esra Ataş - Kadir Turan, Songül Doğan - Yunus Göçgen, Selin Öktem - Ahmet Eser Turgut çiftlerinin şahitliklerini Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Mergan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt, İl Müftüsü Hasan Çınar yaptılar. Nikah törenlerinin tamamlanmasının ardından İl Müftüsü Hasan Çınar, Soma şehitleri ile çiftlerin nikahları için dua okudu. Ali Korkut, her evlilik cüzdanını gelinlere verirken, erkeklere yarımlık hediye etti. Ardından da eşlerin şiddetten uzak, birbirlerini tamamlayan bir anlayışla mutlu yuvalar kurup, hayırlı evlatlar yetiştirmesi temennisinde bulundu. Yine çiftlere Yakutiye Belediyesi tarafından bastırılan ve her nikah kıyan çifte verilen evlilik ile ilgili kitap hediye edildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakutiye Belediyesi Hasan Çınar Ali Korkut Soma Yerel Haberler

title