Haberler

Yakınca ve Bostanbaşı Mahallelerinin İçme Suyu Altyapısı Tamamen Yenileniyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, merkez mahallerde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Yakınca ve Bostanbaşı Mahallelerinde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarına yeni başlandı.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Yakınca ve Bostanbaşı Mahallelerinde yaklaşık maliyeti 13 milyon TL olan 50 km'lik Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarına başladıklarını belirterek, 50 km'lik metrajıyla şuana kadar Malatya'da yapılan en büyük Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışması olduğunu söyledi.

MASKİ Genel Müdürü Dr. Özdemir, "Yakınca ve Bostanbaşı mahalleleri (DMA) hattı çalışmalarımıza yeni başladık. Şuana kadar 1.2 km'lik altyapı çalışmalarını tamamladık. Yaklaşık maliyeti 13 milyon TL olan 50 km hat çalışmasının yanı sıra bin 100 adet abone bağlantısı, 6 adet debimetre vana odasıyla beraber 45 adet yangın hidrantı çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, söz konusu mahallelerde fiziki kayıp kaçak oranı sıfıra inecek, üst katlara su çıkmıyor problemi ortadan kalkacak ve dış müdahale olmadığı müddetçe arıza inşallah yaşanmayacak. Malatyamıza 50 yıl hizmet verecek sağlam altyapı için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Yapımı başlayan çalışmamızın mahallelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bostanbaşı Malatya Yakınca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title