Haberler

Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi Tanıtımı Vialand'de Yapıldı

DÜZCE'DE ikinci kez 06.10 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi'nin tanıtım toplantısı İstanbul Vialand'de yapıldı.

DÜZCE'DE ikinci kez 06.10 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi'nin tanıtım toplantısı İstanbul Vialand'de yapıldı.

Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi'nin destekleriyle Türkiye Motorsiklet Federasyonu tarafından 06-10 Eylül tarihlerinde organize edilecek "Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi"nin tanıtım toplantısı İstanbul Vialand'de düzenlendi. 4 gün 450 kilometrelik parkurda yarışçılar Düzce ve ilçelerinin muhteşem doğasında birbirinden zorlu etapları geçmeye çalışacak. Baja Rallisi'nin tanıtım toplantısına İstanbul Valisi Vasip Şahin, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Türkiye Motorsiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, sporcular, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

ULUSLARARASI FEDERASYONUN TAKVİMİNE GİREBİLECEK BİR ORGANİZASYON

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Motorsiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, "tüm sportif etkinlikleri ve çalışmaları sosyal sorumluluk projeleri dahilinde gerçekleştirmeye çalışan Türkiye Motorsiklet Federasyonu olarak yine gurur duyduğumuz bir günü paylaşıyoruz. Bu organizasyona başlarken Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesinin himayelerini hep yanımızda hissettik. Yine aynı şekilde sayın valimizin ve belediye başkanımızın destekleriyle bu sene yine ulusal çapta ama uluslararası davetlilerin de olacağı şekilde gerçekleşecek. Ama bu 4 günde 450 kilometreyi açan parkurun geçiliyor olması Türkiye'de de uluslararası federasyonun takvimine girebilecek bir organizasyonun gerçekleşebileceği hakikatini de bize göstermiş olacak. Umut ediyorum ki Düzce'ye ve ilçelerine çok katkı sağlayacak bu organizasyon. Hem sporumuz için hem gençlerimiz için hem de turizm açısından çok büyük bir katkı ve gelişim sağlayacaktır" diye konuştu.

SON YILLARDA DÜZCE'DE ALTERNATİF DOĞA SPORLARI ÇOK HIZLI GELİŞİYOR

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de "Düzce Belediye Başkanı olarak böyle bir organizasyonun Düzce'de yapılmış olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Çok güzel bir organizasyon. Geçen sene çok güzel oldu, inanıyorum ki bu sene de çok güzel olacak. İnanıyorum ki Baja Ralli şimdi belki ulusal ama çok yakın bir gelecekte dünyanın bildiği tanıdığı en önemli rallilerden bir tanesi olacak. Bunun bu hale dönüşmesi için de biz özellikle yerel yönetimler olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Düzce muhteşem bir kent. İstanbul ve Ankara'nın ortasında adeta bir yalancı cennet. Dağından denizine muhteşem alanlara sahip. Özellikle son yıllarda Düzce'de alternatif doğa sporları çok hızlı gelişiyor. Tabii ki off road pistleri yapılıyor hem motor sporlarıyla hem otomobil sporlarıyla ilgili. Bu ve buna benzer birçok organizasyon da Düzce'de yaygınlaşıyor. Bunlara ait alanlar ve tesisler de hızla gelişiyor" ifadelerini kullandı.

BAJA RALLİSİ, KAYNAŞLI MOTOR SPORLARI MERKEZİ VE CUMAYERİ'NE YAPILACAK YARIŞ PİSTİ

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise  "Geçen yıl ilkini Düzce'de göreve başladığım 2. gün startını verdiğimiz Baja Rallisi'nin artık geleneksel bir hale gelmeye başladığını bugün daha iyi anladık. Geçen yıl programlarımız biraz daha ilk seferin verdiği hisle daha orta yolluydu, ama bu yıl artık daha profesyonel bir tarafa doğru yöneldiğini görüyoruz. Türkiye Motorsiklet Federasyonu Başkanımızın verdiği destekle, kıymetli Mahmut Bey'in de yardımlarıyla bu çalışmalarımıza başlandı geçen yıl. Bu yıl da daha gelişmiş olarak devam edeceğiz. Düzce ilimizde 4 etap halinde 4 gün sürecek olan bu yarış önümüzde süreçte Eylül ayının başından itibaren başlayacak. Düzce bu manada motor sporlarının yapıldığı en önemli il olmaya aday olmak üzere. Baktığınızda Düzce'de bu Baja Rallisinin haricinde Kaynaşlı motor sporları merkezimiz geçen yıl itibariyle hizmete girdi. Ayrıca Cumayeri ilçemizde merkez Düzce Belediyemiz, Cumayeri Belediyesi ve Valiliğimizin işbirliğiyle Kenan Sofuoğlu motorcumuzun da teknik desteğiyle bir yarış pisti Eylül ayı itibariyle hizmete girmiş olacak. Yani Baja Rallisi, Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi ve Cumayeri'nde Kenan Sofuoğlu'na ait olan yarış pisti. Düzce bu manada önder bir il haline gelmiş olacak" dedi.

Düzce Valiliği ve Düzce belediyesi destekleriyle Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilecek olan "Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi"nin 06-10 Eylül tarihlerinde Düzce ili ve ilçelerinde yapılacak. 4 gün 450 kilometrelik parkurda yarışçılar Düzce ve ilçelerinin muhteşem doğasında birbirinden zorlu etapları geçecek. Sporcular, rallide Akçakoca'da 0 rakımdan 2 bin rakımda bulunan Kardüz yaylasına çıkarken, 5 gün boyunca 300 görevli organizasyon için çalışacak.

Baja Rallisi 4 gün boyunca 2 saat canlı olarak yayınlanırken, tv kanalları Düzce'den her gün yayın yapacak.

"Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi" 450 cc altı Motosiklet (R1), 451 cc ve üstü Motosiklet (R2) (Raid), ATV (R3) ve UTV (R4) olmak üzere 4 ana kategoride koşulacak. Ayrıca sadece R1 kategorisinde Ralli Gençler (RG) ve Ralli Kadınları (RK) sınıfları yer alacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz İstanbul Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title