Haberler

Yakın Gelecekte Yaşayacağımız Teknolojik Gelişmeler Neler Olacak?

Güncelleme:

www.haberimport.com Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Atalay yakın gelecekte yaşayacağımız teknolojik gelişmeler ve iletişim araçlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erkan Atalay, "Gün geçmiyor ki teknolojik bir yenilik piyasaya sürülmüş olmasın. Son 2-3 yıl içerisinde geliştirilen ve piyasaya sürülen teknolojiler ve teknolojik ürünler önümüzdeki yılların şekillenmesinde belirleyici olacaktır." Dedi.

Önümüzdeki yılların yol haritasını belirleyecek olan teknolojik gelişmeler konusunda www.haberimport.com Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Atalay şu tespitlerine şu şekilde devam etti.

Giyilebilen teknolojik cihazlar: 2014 yılında teknoloji severlerin beğenisine sunulan 2015 yılında ise irili ufaklı çeşitleri ile piyasada yer almaktadır. Gözlük, bileklik, saat ile devir artık bütün cihazlar ile etkileşim içerisinde olan giyilebilen cihazların devri olmakta. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yeni ve farklı yaklaşımlar ile insanların çok çeşitli bilgi edinme araçlarından birisi haline gelecek olan giyilebilir aletler, sağlık, gezi, konum belirleme, spor, hasta takibi gibi insan hayatını kolaylaştırıcı ve yönlendirici etkileri ile önümüzdeki yılların en elzem aletleri olmaya adaydırlar.

Nesnelerin iletişimi (interneti): son yıllarda teknolojik aletler birbirlerini tanıma özelliği ile birbirlerine bilgi ve veri alış verişi yapmaktadırlar. Bu sayede insanların müdahalesi olmadan gelişmiş teknolojik aletler diğer aletlerden aldıkları bilgi ve verileri yorumlayarak kendisinin yapması görevlerle alakalı kararlar almaktadır. Bu olay şuan henüz emekleme aşamasında olsa bile ileride neler olabileceğini anlamamız adına büyük adımdır. Akıllı çay makinesi ya da kombi eve gelmekte olan sahibinin konum bilgilerini cep telefonundan alarak gerekli şekilde evin ısını ayarlayacak, çay makinesi ise ev sahibin geldiğinde içebileceği şekilde çay ya da kahve yapmaktadır. Basit işler için iletişimler yapılmaktadır. Akıllı aletlerin aynı platformu kullanmaları neticesinde bilgilerini paylaşmaları kolaylaşmıştır, aynı şekilde verileri almaları da kolaylaşmıştır.

3 boyutlu (3D) yazıcılar: Dünyada yayıldığı hızla ülkemizde yayılmamış olmasına rağmen ileriki yıllara yön verecek teknolojilerden birisidir. Artık istenilen herhangi bir parça ya da nesne 3D yazıcı ile kolayca üretilebilmekte, maliyetler düşmekte, stok bulundurma sorununa çözüm olacak olan bir teknolojidir. İlk çıktığı zamanlara göre fiyatlarında ve boyutlarında ciddi şekilde düşüş yaşanan 3D yazıcıların ileriki yıllarda günümüzün renkli yazıcıları gibi her bilgisayarın yanında yer alacağı tahmin ediliyor.

Akıllı Cihazlar: İleriki yıllarda insan hayatında önemli yer edinmiş birçok cihaz akıllanacaktır. Bunun olacağı günümüzden gözüküyor. Şuan hemen hemen herkesin elinde olan telefonlar zaten bu çığırı açmış durumdadır. Akıllı otomobiller, akıllı buzdolapları, akıllı çamaşır makineleri ve aklınıza gelebilecek her türlü alet kendi yeteneklerini en iyi şekilde kullanabilmesi için akıllanacaktır.

İHA: İnsansız Hava Araçları: Geçen yıl ve içinde bulunduğumuz yıl bu teknolojinin atılım yılı oldu. Daha önceleri askeri amaçlar için kullanılan bu tür araçlar son yıllarda ticari amaçlar içinde üretilip piyasaya satışı yapılır olmuştur. Şuan itibariyle ekonomiklik konusunda henüz yeteri kadar cazip olmayan insansız hava araçları ileriki yıllarda fiyatlarının düşmesi ile piyasaya yayılacaktır. Eğlenceden hobi amaçlı kullanımlara kadar hatta kargo taşımacılığına kadar geniş yelpazeye sahip olan İHA'lar sayesinde ulaşılması ve gidilmesi mümkün olmayan noktalardan istenilen görüntü ve resim alınabilmektedir. Ayrıca film sektörüne yeni bir bakış açısı ve kolaylık sağlayan İHA'lar sayesinde film setlerinde çekim kameralarını artık İHA'lar taşımaktadır. Kameraların çekim açıları ve konumları onların kontrol edilmesi ile elde edilmektedir.

Android: Google firmasının geliştirdiği ve dünya çapında milyonlarca elektronik alette kullanılan açık kaynak kodlu işletim sistemi önümüzdeki yıllarda da kendisinden söz ettirecek. Şuan itibariyle Android 4.4 kitkat versiyonu ile yeni cihazlara hayat veren Android bir sonraki versiyonunun Android M olacağı duyuruldu. Birçok yeni ve kullanışlı özelliğin eklendiği Android M versiyonu ile kullanıcılar akıllı aletleri daha verimli ve uzun süre kullanabileceklerdir.

Mobil Veri: İçinde bulunduğumuz yılda oluşan dijital verinin bir önceki yıla göre 2-3 kat arttığı tahmin ediliyor. Gelecek senenin ise bu seneye göre 2-3 kat dijital veri oluşumuna neden olacağı tahmin ediliyor. Bulut teknolojisi ve insanların mobil hayatı sevip benimsemelerinden dolayı mobil veri oluşumunda sınırlar aşılacaktır.

İnternet uygulamaları: Günümüzde oluşan devasa veri yığınlarının içerisinde lazım olan bilgiye kolay ve kısa yoldan ulaşılmasını sağlayan internet uygulamaları önümüzdeki yıllarda yaygınlaşacağı tahmin ediliyor.

İnternet uygulamalarının gün geçtikçe gelişmesi ve yeni yönelimlerin ortaya çıkmasından dolayı haber ve bilgi kaynağı olarak internet haber siteleri altyapılarını ve haber kaynaklarını genişletmekte ve güncellemektedir. İnternet haberciliği alanında 5 yıldır yayın hayatına kesintisiz olarak devam eden haberimport.com haber sitesi hızlı ve güncel haberleri okuyucularına ulaştırmak için en son teknolojileri kullanmaya devam ediyor. Günümüz insanın elindeki akıllı tablet ve telefonlar ile dünya ve Türkiye gündemini takip etmektedir. Bu çerçevede yönelimleri önceden gören haberimport teknik ekibi siteye bilgisayar dışındaki aletlerden girişlerin kolay olması için www.haberimport.com\mobi adresinde mobil versiyonu da yayın hayatına sokmuştur.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title