Haberler

Yakakent'te Doğa Yürüyüşü

Yakakent ilçesinde bulunan Çam Gölü'nün tanıtımı için doğa yürüyüşü düzenlendi.

Yakakent Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce Çam Gölü'nün tanıtımı için doğa yürüyüşü düzenlendi.

Çam Gölü Tesisleri içinde başlayan doğa yürüyüş yaklaşık 2,5 saat sürdü. Çam Gölü etrafında bulunan patika yollardan yapılan yürüyüşte vatandaşlar, mavi ve yeşille buluştu. Bol bol oksijen alma imkanı yakalayan vatandaşlar, çam ormanlarının arasında Karadeniz'i seyretme imkanı da yakaladı.

Yürüyüşün ardından vatandaşlara yöresel yiyecekler ikram edildi.

Burada konuşan Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent'in Karadeniz Bölgesi'nde turizm ve cazibe merkezi olmaya aday, mavi ve yeşilin buluştuğu bir ilçe olduğunu söyledi.

İlçenin Samsun-Sinop karayolu üzerinde denize sıfır konumda 14 kilometre sahili bulduğunu vurgulayan Kıyma, "Karadeniz Bölgesi'nde kızıl çam ağaçları ile denizin buluştuğu tek nokta ilçemizdir. Mavi ve yeşilin birbirini tamamladığı, denizden hemen yükselen tepelerin üzerinde geniş yaylaları, tepelerin arasında derin kanyon parkurları, şelalelerin bulunduğu ilçemiz Samsun'un gizli çekmecelerinden biridir" dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal ise hem doğa yürüyüşü hemde ilçenin doğal güzelliklerini tanıtmak için bu tür organizasyonlar düzenlediklerini ifade etti. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Bölgesi Hüseyin Kıyma Yakakent Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title