Haberler

Yahyalı'da Sırasıyla Hizmet Uygulaması Başladı

Yahyalı Belediyesi 2016 yılında başlattığı, Sırasıyla Hizmet Götürme Uygulamasına, ilçe merkezine 18 km mesafede bulunan Çubuklu Mahallesi’nde başladı.

Yahyalı Belediyesi 2016 yılında başlattığı, Sırasıyla Hizmet Götürme Uygulamasına, ilçe merkezine 18 km mesafede bulunan Çubuklu Mahallesi'nde başladı.

Yahyalı Belediyesi, 9 mahalleden oluşan Ova Mahallelerine sırasıyla hizmet götürmek için yaptığı kura çekiminde, birinci sırayı alan Çubuklu Mahallesinde, yeni yol yapımı, yol bakım ve onarım çalışması, metruk bina yıkımı ve sokak aralarındaki yollara kumlama çalışmasına başladı.

Yapılan çalışmaları yerinde görmek için Çubuklu Mahallesi'ne giden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, mahalle yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Belediyenin tüm imkanları ile seferber olduğunu, mahalledeki sorunların en kısa sürede giderileceğini ifade eden Başkan Öztürk, köylerin mahalle statüsüne kavuşmasının faydalarını bu çalışmalarla gördüğünü söyledi. Öztürk " Yeni mahalle olan köylerimizden en büyüklerinden birisi Çubuklu Mahallesi'ndeyiz. Çalışmalarımıza ilk olarak ova mahalleleri dediğimiz, Develi Ovası'nda yer alan, 9 mahallemizde başladık. Sağ olsun, Büyükşehir Belediyemiz ve KASKİ burada bir takım çalışmalar yaptı. Mahallede yaşayan halkımız Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve KASKİ Genel Müdürümüze ve çalışanlarına, yapılan çalışmalardan dolayı dua ediyorlar. Bizde teşekkür ediyoruz, mahallemizin büyük su sıkıntısı vardı, kısa zamanda çözüldü. Bizde bu çalışmalar bittikten sonra mahallemizdeki metruk binaları alıyoruz, yollar açıyor ve daha sonra kumluyoruz. Ayrıca kilitli taş yapılması gereken bölgelerde de en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. Köylerimizin köy tüzel kişilikleri bittikten sonra, mahalle olarak, belediyeden daha fazla hizmet alacaklarına ben inanıyorum. Biz bunun örneklerini geçtiğimiz yıllarda, Kayseri'de çalışırken görmüştük. Biz burada ve tüm Yahyalı'da yaşayan insanlarımızın duasını almak için çalışıyoruz. Zaten hizmet etmeyi seviyoruz. Biz, bütün iş makinalarımızı mahallemizdeki çalışmalar için seferber ettik. Greyderlerimiz, kepçelerimiz, silindirimiz, kamyonlarımız burada çalışıyor. Belediye ne tür hizmetler yaparsa, bizde onları burada yapacağız. Çalışmamız belki 10 gün, belki 15 gün sürecek. Bundan sonra muhtarımız bize gelerek, şöyle bir sıkıntım var demeyecek. Tabi ihtiyaçlar hiçbir zaman bitmez ama biz Çubuklu Mahallemize geldiğimiz zaman modern bir mahalleye geleceğiz. Mahallemiz, ilçe belediyesine bağlanmanın güzelliğini yaşayacak. Çalışmalarımız bittiği zaman, elle tutulur gözle görülür bir güzelliği, mahallemizle birlikte göreceğiz. Ayrıca ben buradan bize iş makinası desteği veren Ağcaşar Sulama Birliğine teşekkür ediyorum. Sırasıyla hizmet uygulaması isabetli oldu. Artık mahallelerimiz ne zaman hizmet alacaklarını biliyorlar." diye konuştu.

Mahalle Muhtarı Abdullah Çiftçi' de Yahyalı Belediyesi'nin mahalledeki yaptığı çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını belirtirken, böylesine kapsamlı bir çalışma için Başkan Öztürk'e teşekkür etti. Çubuklu Mahallesi'nin köy tüzel kişiliği varken bu kadar çok hizmet alamadığını belirten muhtar, " Eskiden yılda bir kez hizmet alıyorduk. Böyle kapsamlı çalışmalar yoktu. Halk olarak belediyeye bağlanmaktan dolayı, çok mutluyuz. Çünkü istediğimiz hizmeti alabiliyoruz." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esat Öztürk Kayseri Yahyalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title