Haberler

Yahyalı'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Düzenlendi

Yahyalı’da, Geleneksel Çocuk Oyunları Kayseri Şubesi koordinatörlüğünde, Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi.

Yahyalı'da, Geleneksel Çocuk Oyunları Kayseri Şubesi koordinatörlüğünde, Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi.

80.Yıl Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şenliğe Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Garnizon Komutanı Cemal Ersin Çakır, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı yaptı. Müdür Kafalı konuşmasında, unutulmaya yüz tutmuş oyunları hatırlatarak, çocukları, anne ve babalarının oynadığı oyunlarla buluşturmak adına bu şenliği düzenlediklerini belirtti. Bu şenlik ile çocukları tv, bilgisayar, internet ve sosyal medyadan uzaklaştırarak, kendi yaşıtlarıyla beraber kardeşçe oynayabilecekleri oyunlarla buluşturduklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, şenliğe katkılarından dolayı Kaymakam Metin Esen'e, Belediye Başkanı Esat Öztürk'e ve öğrenci velilerine teşekkür etti.

Şenlikte öğrenciler tarafından folklor gösterisi, şiir dinletisi, semazen gösterisi, rond gösterileri ve tekvando gösterisi sergilendi. Şenlikte ayrıca, okullar arası düzenlenen Mendil Kapmaca Oyunu finali, Kaleli Yakan Top Yarışmasının erkekler ve bayanlar final maçı yapıldı.

Kaleli Yakan Top Yarışması erkekler finalinin ardından kürsüye çıkan Başkan Esat Öztürk, yakan top yarışmasını izlerken çocukluk günlerine geri döndüğünü belirterek, bu heyecanı tekrar yaşamak için Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve protokol üyelerini yakar top oynamaya davet etti. Bu daveti geri çevirmeyen Kaymakam Metin Esen ve protokol üyeleri yakan top oynamak için sahaya çıktılar. Başkan Öztürk ve Kaymakam Esen'in oluşturduğu takımlar, yakan top müsabakası yaptılar. Neşeli anların yaşandığı müsabakayı Başkan Esat Öztürk'ün takımı kazandı.

Yahyalı Çocuk Oyunları Şenliği, okullar arası düzenlenen Yağ Satarım Bal Satarım, Mendil Kapmaca, Tombik ve Yakan Top Çocuk Oyunları yarışmalarında dereceye giren okulların ödüllerini almasıyla sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Metin Esen Kayseri Yahyalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title