Haberler

Yahyalı'da Aile İçi İletişim Konferansı Verildi

Güncelleme:

Yahyalı Belediyesi, Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası ile " Aile İçi İletişim" konulu bir konferans düzenledi.

Yahyalı Belediyesi, Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası ile birlikte " Aile İçi İletişim" konulu bir konferans düzenlendi. Eğitimci Tarkan Zengin tarafından verilen konferans, Yahyalı Belediyesi Kültür Salonu'nda yapıldı.

Yahyalı Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılan konferansa Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Alper, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Sendika Uzmanı Eğitimci Tarkan Zengin, Belediye Yöneticileri, Bem-Bir-Sen üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, teknolojinin hızla gelişmesi ile evlerimize giren telefon, bilgisayar, televizyon ve internetin aile içi iletişimi bitirdiğini söyledi. Başkan Öztürk " İletişim ile ilgili kitapları okuyoruz ama teoriden pratiğe dökemiyoruz. Bugün burada alacağımız bir saatlik eğitimi evde tatbik edersek o bile kar diye düşünüyorum. Aile içi iletişimimizde bozukluklarımız var. Belki de zamanımızın deccali diyeceğim facebook, twitter gibi sosyal medya kanalları, aile içi iletişimimizi kötü yönde etkiliyor. Evde otururken bir bakıyoruz, çocuğumuz bir köşeye çekilmiş telefonla oynuyor. Her şeye bir disiplin getirilmesi gerektiği inancındayım. Günden güne aile içi iletişimsizliğimiz üzerine koyarak artıyor. Sosyal medyayı, televizyonu, interneti o kadar yoğun kullanılmaya başlıyoruz ki aile fertleri birbirinden kopuyor. Bizim aile içi iletişime ihtiyacımız var. Aile fertleri arasında meydana gelen kopukluk, iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Belediye yönetimi içinde iletişim çok önemli. İnsanlarla sağlıklı iletişim kurabiliyorsanız, onlarla kolay anlaşıyorsunuz, sorunları daha kolay çözüyorsunuz. Gelin bugünden itibaren aile içi iletişime biraz daha önem verelim. Türk milleti olarak biz kitap okuma özürlüyüz. Aile içinde sağlıklı iletişim kurmak için daha fazla kitap okuyalım." dedi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Alper'de konuşmasında sendika olarak yaptıkları eğitim çalışmaları hakkında bilgiler vererek, sürekli bir eğitim, sürekli bir kazanım içinde olmaya çalıştıklarını ifade etti. Aile içi iletişimin son günlerdeki yaşanılan şiddet olaylardan sonra daha öneminin daha da arttığını belirten Başkan Yardımcısı Gürkan Alper konuşmalarına şöyle devam etti:

" Bugün burada sizlerle aile içi iletişimi ile ilgili bir paylaşımda bulunacağız. Bunun bereketli olacağı inancındayım. Eğitmenimiz Tarkan Bey bu konuda oldukça başarılılar. İnşaallah burada bulunan herkes, kendisine bir şeyler katarak buradan ayrılacak. Bildiğiniz üzere son günlerde kadına yönelik şiddet ülkemiz gündemi yoğun şekilde meşgul ediyor. Bu tür kadın-erkek ayrımlarının, kadına karşı şiddetini yoğun olarak gündeme geldiği bir dönemde, bu konferansın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz inşaların, öncelikle insan gibi davranmaları gerekiyor. Mersin'de geçtiğimiz günlerde katledilen Özge Can Hanımefendi'nin babasının çok güzel bir malumatı var. O malumatında insanları sevmenin önemi hakkında çok güzel görüşler bildirdi. Bu anlamda biz sendika olarak bu konferans sonrası sizlere bir şeyler katabilirsek, hayatınızda, iş hayatınızda, aile hayatınızda olumlu şekilde yansıyacaktır. Aile hayatınızda mutlu olursanız bu iş hayatınıza da yansıyacak. Bu konferansımızın sizlere hayırlı olmasını diler, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim."

Akıcı anlatımı, zengin sunumu ve interaktif metotları ile dinleyenlerin büyük beğenisini kazanan Zengin'in, eşler arası uyum, eşlerin birbirleri ile iletişiminde kullandıkları dil, ailede sorumluluk anlayışı, çocuk- anne-baba ilişkileri ve evlilik hayatında karşılaşılabilecek problemlerin çözümünde kullanılacak iletişim yöntemlerinin anlattığı konferansa Yahyalılı bayanlar yoğun ilgi gösterdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esat Öztürk Yahyalı Tarkan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title