Haberler

Yahyalı'da 90 Kursiyere 'Uygulamalı Girişimcilik Kursu' Sertifikası

Yahyalı'da KOSGEB'in 50 Bin TL hibe, 100 Bin TL kredi olmak üzere 150 Bin TL girişimcilik desteği için Yahyalı Belediyesi, Yahyalı Ticaret Odası, Develi Belediyesi ve Oran Kalkınma Ajansı iş birliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursularının sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Yahyalı Kadın Gelişim ve Gençlik Merkezinde gerçekleşen sertifika dağıtım törenine Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koyuncu ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçe ekonomisine katkı sağlamak, girişimcilere destek vermek amacıyla Yahyalı Ticaret Odası, Develi Belediyesi ve Oran Kalkınma Ajansı işbirliği ile girişimcilik kursunu Yahyalı' ya açtıklarını, göç veren bir ilçe değil göç alan bir ilçe olmak istediklerini belirterek şunları söyledi. Başkan Öztürk " Girişimcilik kursumuz başladığında, Yahyalı'da bir Girişimciler Çarşısının olmasını istediğimi sizlere söylemiştim. Buranın ticaretinin canlanması için, belediyenin ve ticaret odasının yan yana olması lazım, birbirine destek vermesi lazım. Kayseri'de her zaman yakınma, yekin derler. Yakınma devrinin artık bitmesi lazım. " dedi.

Konuşmasında ilçedeki göçün önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin almasını, kurumların bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Girişimci adaylarına aldıklarını sertifikalarını mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sertifikalar sayesinde hükümetimizin verdiği bir takım teşviklerden yararlanıyorsunuz. Bunlardan mutlaka istifade edelim. Biz sizler için, ticaret odamızla birlikte neler yapabiliriz bunun kafa yoracağız. Başında bulunduğumuz kurumlar bizim değil. Bu ilçe, bu belediye,ticaret odası hepimizin. Bu ilçenin göç vermemesi gerekli. Şehir hayatını çok iyi biliyorum. 35 yılım şehirde geçti. İnsanlar stres yüklü. Bazen geri köyüme gitsem mi diye düşünüyorlar."

Hz. Peygamber'in 'Rızkın onda dokuzu ticarettedir.' sözünü hatırlatan Başkan Öztürk, " Bu söz, çok önemli. Allah, ticaret yaparak kendi ayakları üzerinde duran esnafımıza yardımcı olsun. Merkezi hükümetimizde elinden gelen teşvikleri ve tedbirleri alıyor. Ben girişimcilik konusunda, sizlere inanıyorum. Bizden bir talebiniz olduğu zaman, biz her zaman size yardımcı oluruz. " ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başarı ile bitiren 90 kursiyere sertifikaları takdim edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Develi Belediyesi Ahmet Koyuncu Esat Öztürk Yahyalı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title