Haberler

Yahudiler, Unesco'nun Mescid-i Aksa Kararının Gölgesinde Sukot'u Kutladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ağlama Duvarı'nın önünde toplanan yahudilerin ayin yapması İsrail'de, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO), Yahudilerce kutsal sayılan Ağlama Duvarı'nın da (Burak Duvarı) içinde bulunduğu Mescid-i Aksa'nın Musevilikle bir bağının olmadığına ilişkin kararının tartışıldığı bugünlerde on binlerce Yahudi, Sukot bayramını (Çardaklar bayramı) kutlamak için Ağlama Duvarı'na akın etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ağlama Duvarı'nın önünde toplanan yahudilerin ayin yapması İsrail'de, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO), Yahudilerce kutsal sayılan Ağlama Duvarı'nın da (Burak Duvarı) içinde bulunduğu Mescid-i Aksa'nın Musevilikle bir bağının olmadığına ilişkin kararının tartışıldığı bugünlerde on binlerce Yahudi, Sukot bayramını (Çardaklar bayramı) kutlamak için Ağlama Duvarı'na akın etti.

İsrailoğulları'nın çölde geçici barınaklarda yaşayarak dolaştıkları kırk yılı temsil eden Sukot bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa'nın kuzey batısında yer alan Ağlama Duvarı'nın önünde toplanan binlerce Yahudi, etrog (turunçgillerden bir meyve) ve lulav (hurma ağacı dalı) bitkileriyle Tevrat'tan dualar okuyarak ayin yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title