Haberler

Yahudi Yerleşimcilerin Filistinli Ailenin Evine Saldırısı

Ürdün'ün başkenti Amman'da, Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evine saldırısı protesto edildi.

Ürdün'ün başkenti Amman'da, Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evine saldırısı protesto edildi.

Ürdün Üniversitesi kampüsünde toplanan öğrenciler, Filistinli ailenin evine gerçekleştirilen ve bir bebeğin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınadı.

Rektör Halif et-Taravine ile öğretim görevlilerinin de katıldığı eylemde, İsrail büyükelçisinin ülkeden kovulması istendi.

İsrail karşıtı sloganlar atılan gösteride, ölen Filistinli bebek Ali Devabişe için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Taravine, yaptığı konuşmada, öğrencilerin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilere karşı zalimce eylemlerinden duyduğu öfkeyi dile getirmek için toplandığını belirterek, "Bu protestoyla tüm dünyaya ve Ürdün'deki büyükelçilere 'Bir bebeği yakan Siyonistlerin yangın aletine karşı öfke çığlığınızı ülkenizde duyurun' mesajı iletiyoruz" dedi.

"Pilot Kesasibe ile bebek Devabişe'yi yakan aynıdır"

Öğrencilerden Sair el-Ferhat, "Bugün ümmetin davası için buradayız. Ümmetin baş davası, işgal altındaki Filistin'dir. Radikal Yahudilerin yaptığı zalim eylemi protesto etmek amacıyla toplandık" diye konuştu.

Ferhat, "Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi yakan eller ile Filistinli bebek Ali Devabişe'yi yakan eller aynıdır. Bunlar, radikalizmde, vahşilikte, terörde DAEŞ'ten aşağı değiller" ifadelerini kullandı.

Yahudi yerleşimcilerin önceki gün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu Ali Devabişe adlı bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası yaralanmıştı. Saldırı, Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Amman Ürdün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title