Haberler

Yahudi Yerleşimcilerin Cesetlerinin Bulunması

İsrail Başbakanı Netenyahu: "Bu (Gazze'ye) operasyonlar devam edecek, gerekirse daha da genişleyecek"

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, ordunun, son günlerde Gazze'de Hamas'a ait hedeflere operasyon düzenlediğini, bu operasyonların devam edeceğini, gerekirse daha da genişleyeceğini belirtti.

Netenyahu, Yahudi yerleşimcilerin cesetlerinin bulunmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kaçırma ve cinayet olayına karışanların ve olayla ilgisi bulunanların hesaba çekilmesinin görevleri olduğunu kaydetti.

Bu işe karışanların bulunmadan durmayacaklarını, sakinleşmeyeceklerini belirten Netanyahu, "Saklandıkları yer ne olursa olsun, eninde sonunda bulacağız. Bu yerine getireceğimiz ilk görevimizdir. İkinci olarak Hamas'ın Batı Şeria'daki militanlarını ve altyapısını vuracağız. Bu ikinci görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Batı Şeria'da Hamas'a bağlı yüzlerce kişinin gözaltına alındığı, kurumlarının kapatıldığı, evlerine baskın düzenlendiğini kaydeden Netanyahu, bu operasyonların devam edeceğini belirterek Gazze'de de Hamas'a karşı çalışmaların süreceğini belirtti.

Açıklamasında Netanyahu, "Üçüncü görevimiz Gazze'de Hamas'a operasyon düzenlemektir. Hamas, vatandaşlarımızın kaçırılmasını teşvik etmeye devam ediyor. Bunun yanında topraklarımıza atılan roket ve füzelerden Hamas sorumludur. Ordu, son günlerde Gazze'de Hamas'a ait hedeflere operasyon düzenliyor. Bu operasyonlar devam edecek, gerekirse daha da genişleyecek" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Filistinli yöneticiler, Devlet Başkanı Mahmud Abbas liderliğinde, kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin dün El-Halil kentinde ölü bulunmasının ardından son gelişmeleri görüşmek üzere toplandı.

Abbas toplantı öncesi yaptığı açıklamada, "Toplantıda 3 Yahudi yerleşimcinin dün El-Halil kentinde ölü bulunması, Batı Şeria'da süren askeri operasyonları ve bu operasyonlar kapsamında 10 Filistinlinin hayatını kaybetmesine yönelik konuları ele alacağız" dedi.

Toplantıya, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi üyeleri, Fetih Merkez Komitesi üyeleri, mütevelli heyetler ve Devlet Başkanı Abbas katıldı.

İsrail ordusu, 12 Haziran'da Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin cesetlerinin, El-Halil kenti yakınlarında bulunduğunu duyurmuştu.

Netanyahu, yerleşimcilerin cesetlerinin bulunmasının ardından güvenlik kabinesini acil olarak toplantıya çağırmış, toplantı sonrası Gazze'ye saldırı sinyali vermişti. Dün gece, İsrail Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, Gazze şeridinde 30'dan fazla hedefe saldırı düzenlemişti.

Ayrıca, İsrail askerleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlemiş, baskın sırasında çıkan çatışmada 16 yaşındaki bir Filistinli genç hayatını kaybetmişti. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

Benjamin Netanyahu İsrail Hamas Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title