Haberler

Yağmura ve Soğuğa Aldırmadan Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde gençler ve vatandaşlar, obezite ile mücadele kapsamında yağmura ve soğuğa aldırış etmeden "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” sloganı ile yürüdü.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde gençler ve vatandaşlar, obezite ile mücadele kapsamında yağmura ve soğuğa aldırış etmeden "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" sloganı ile yürüdü.

Sağlık Bakanlığı'nın obezite ile mücadele kapsamında "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü" adıyla başlattığı projenin Elbistan ayağı gerçekleştirildi. Ellerinde sağlıklı yaşamla ilgili pankartlar taşıyan öğrenciler ve vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'ndan Pınarbaşı'na kadar yağan yağmur ve kara aldırmadan yürüdüler. İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Gençlik Merkezi, Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği yürüyüşe daire amirleri ve kurum müdürleri de eşlik etti. Yaklaşık 3 kilometrelik parkurda polis ekipleri, yol güvenliğini sağlarken sağlık ekipleri ve servis araçları da hazır bekletildi.

Yürüyüş sonrasında bir değerlendirme yapan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Nuran Erbilen Gök, "Hareketli bir yaşamı oluşturmak için bu yürüyüşü organize ettik. Bu etkinlikteki amacımız halkımıza sağlıklı bir hayat için egzersizin bir yaşam tarzı olarak benimsetilmesi ve teşvik edilmesini sağlamaktır. Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre toplumumuzun yüze 71,9'unun hareketsiz yaşadığı belirlenmiştir. Doğru yoğunlukta yapılan düzenli fiziksel aktivite, genel sağlık durumunu önemli derecede iyileştirir. Kalp hastalığı riskini yüzde 40 oranında azaltır. Felç ve inme riskini yüzde 27 oranında düşürür. Yüksek tansiyon görülme sıklığını ve diyabeti yaklaşık yüzde 50 azaltır. Meme kanserinde ölüm oranlarını ve tekrarlama riskini yaklaşık yüzde 50 oranında azaltabilir. Kolon kanseri riskini yüzde 60'ın üzerinde bir oranla azaltabilir. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini üçte bir oranında azaltabilir. Depresyonu, ilaçlar veya davranışçı tedavi kadar etkili bir şekilde azaltabilir" dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Mustafa Küçük ise, "Obezite ile mücadeleye destek vermek için bu yürüyüş yapıldı. 7'den 70'e herkesi sağlıklı bir yaşam için hareket etmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bitiş noktasında öğrencilere ve diğer katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Kahramanmaraş Elbistan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title