Haberler

Yağmura Rağmen Binlerce Kişi Sahabe Türbesine Akın Etti

Adıyaman’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, binlerce kişinin katılımı ile Samsat’ta bulunan Sahabe Safvan bin Muattal Türbesi’nin bulunduğu yerde başladı.

Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, binlerce kişinin katılımı ile Samsat'ta bulunan Sahabe Safvan bin Muattal Türbesi'nin bulunduğu yerde başladı.

Adıyaman İl Müftülüğü ile Samsat Kaymakamlığı'nın organizesinde, Adıyaman ve Samsat Belediye Başkanlıklarının desteği ile düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, il ve ilçelerden gelen kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Her yıl geleneksel olarak Sahabe Safvan bin Muattal (r.a.) türbesinin bulunduğu alanda düzenlenen etkinliklere sabah saatlerinde yağan yağmura rağmen binlerce vatandaş gelerek, manevi havayı teneffüs etti. Program öncesinde vatandaşlara Kur'an ziyafeti, ilahi ve şiir dinletileri sunuldu.

Şiddetini arttıran yağmura karşı vatandaşlar kendi önlemlerini alarak, Kutlu Doğum Haftası etkinliğinden ayrılmadı. On kazan bulgur ve nohut kaynatılarak vatandaşlara dağıtıldı. Etkinlikte vatandaşlara gül ve kitap dağıtımı yapıldı. Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi.

Yağmura aldırış etmeden piknik ve dualarını yapan vatandaşlar, her yıl Kutlu Doğum etkinliklerinde sahabe türbesine girdiklerini, burada huzur bulunduklarını ifade ettiler.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü açılış konuşmasını yaparak, "Bu yılki Kutlu Doğumun ana teması 'Hz. Peygamber (s.a.v) ve birlikte yaşama ahlakıdır.' Esasen birlikte kardeşçe yaşamanın yerleştiği yer Adıyaman'dır. Adıyaman'da, Türk var, Kürt var, Müslüman, Hıristiyan, Sünni, Alevi, daha başka mezhep mensupları da var. Bu insanlar yıllardan beri beraber kardeşçe yaşamaktadırlar. Bugün de huzur ve kardeşlik devam etmektedir" dedi.

Daha sonra konuşan Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise yaptığı selamlama konuşmasında katılımcılara teşekkür etti.

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ise, "İslam'ı yaymış daha sonra bölgemize kadar gelip burada şehit düşmüş sahabe Safvan bin Muattal Hazretlerinin mekanında onun misafiri olarak, onun refakatiyle, onun hizmetiyle Resulullah'a salat ve selamlarımızı göndermek ne kadar güzel. Cenabı-ı Allah'a bizi böyle bir sahabe memleketinde dünyaya getirdiği ve yaşamayı nasip ettiği için sonsuz şükürler ediyorum. Cenab-ı Allah, Peygamberimizin sünnetine sarılmayı ve sahabesinin yolunda ona layık olarak yaşamayı nasip etsin diyorum" dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, "Bir Kutlu Doğuma bizleri kavuşturduğu için Rabbimize hamd ediyorum. Sevgili Peygamberimizin kutlu doğumunun tüm insanlığa barış huzur, mutluluk ve adalet getirmesini diliyorum. Bu güzel ve anlamlı programı Peygamber Efendimizin yol arkadaşı Sahabe Safvan bin Muattal Hz. manevi makamında idrak etmenin ayrıca bahtiyarlığını yaşıyoruz. O sahabe ki, Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuştur. Peygamber Efendimiz; 'Ben Safvan hakkında hayırdan başka bir şey bilmiyorum' demiştir. Valilik olarak o büyük sahabeye hak ettiği değerin verilmesi sağlayacak çok önemli projeyi sahabe projesini hazırladık. Çünkü sahabe Safvan Hazretlerinin, manevi coğrafyamızın en önemli yapısını teşkil etiğini biliyoruz. Kutup yıldızı nasıl kervanlara yol gösteriyorsa bu büyük erenler de bizlere yolu gösteriyor. Bize rehberlik yapıyor. Bu topraklar üzerinde birliği, beraberliği, dayanışmayı, huzuru ve kardeşliği onlara borçluyuz. İnsanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiştir. Biz de birbirimizi sevmeyi paylaşmayı ahlaki doğruluğu erdemli olmayı hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini o rahmet peygamberinden öğrendik. Bizler de hayatımızın her anını Peygamber Efendimiz gibi hayayla ve tevazuyla süslemeliyiz. İnşallah sevgililer sevgilisini anmak için tertiplediğimiz bu program kalplerimizi manevi bir uyanışın buluşmasına ve gönül dünyamızın zenginleşmesine de vesile olur" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Demirtaş Hüsrev Kutlu Adıyaman Samsat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title