Haberler

Yağmur Yağınca Ücretleri Kesilen Madenciler İşi Bıraktı

Maden işletmesinde çalışan 40 işçi, yağmur yağdığında bile ücretlerinin kesildiğinden şikayet ederek iş bıraktı.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde termik santral için kömür çıkarılan bir maden şirketinde çeşitli görevlerde bulunan 40 işçi, özlük haklarının gasp edildiği iddiasıyla iş bıraktı.

Milas'a gelerek avukata taleplerini dile getiren işçilerden Hasan Kahraman, şirkette yaklaşık 1 yıldır tüm çalışanların çeşitli gerekçelerle maaş, sigorta gibi özlük haklarının gasp edildiğini ileri sürdü.

Bunlar arasında yağmur yağdığı günlerde çalışma yapılmadığı zaman, sigorta primlerinin eksik yatırılarak ücretsiz izindeymiş gibi gösterildiğini kaydeden Kahraman, "Yaklaşık 1 yıldır haklarımız gasp ediliyor. Buradaki insanlar evlerine ekmek götürüyor. Artık canımıza tak etti. Hakkımızı aradığımızda şirket görevlileri tarafından azarlanıyoruz. Biz de çareyi yasal haklarımızı aramakta bulduk." diye konuştu.

İşçilerden Recep Karakaş ise, bir işçinin işten ayrılmayı talep ettiğinde, başka yerlere başvurduğu duyulursa şirket tarafından çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını öne sürdü. Daha önce çalıştıkları taşeron şirketlerde böyle bir uygulama görmediklerini aktaran Karakaş, "30-40 arkadaş artık canımıza tak dedi. Uyarılarımız dikkate almayınca biz de işi bıraktık. Tüm haklarımızı sonuna kadar arayacağız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Kahraman Yatağan Milas Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title