Haberler

Yağmur Üreticiyi Rahatlattı

Ödemiş’in Küçük Menderes havzasında sulama suyu sıkıntısı çeken üreticilerin imdadına yağmur yetişti.

Ödemiş'in Küçük Menderes havzasında sulama suyu sıkıntısı çeken üreticilerin imdadına yağmur yetişti. Bölgede yapılan toplulaştırma çalışması ile birlikte başlayan baraj sulamasında az yağış nedeniyle sıkıntı yaşanırken, iki gündür yağan yağmur üreticilerin imdadına yetişti.

Yolüstü mahallesinde üreticilik yapan Hasan Bakkal, 1 Haziran'da verilecek baraj suyundan önce yağan yağmurun çiftçinin imdadına yetiştiğini söyledi. Küçük Menderes Sulama Birliği'nin, Beydağ Barajı'ndaki suyun azlığı dolayısıyla üreticilere 1 Haziran'dan itibaren barajdan su verilebileceğini açıklaması üzerine üreticinin kuraklık sıkıntısı çekebileceğini ifade eden Bakkal, "1 Haziran'a kadar sudan mahrum kalacak üreticiyi iki gündür yağan yağmurlar neyse ki rahatlattı" şeklinde konuştu.

Verim ve kalite kaybı yaşamaktan ve ürünlerindeki rekoltenin düşük olmasından korkan çiftçinin bir nebze yüzünü güldüren yağışların birkaç gün daha sürmesi bekleniyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Menderes Ödemiş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title