Haberler

Aşırı Yağmur Çayı Yükseltince Sokak Köpeği Dere Yatağında Mahsur Kaldı

Güncelleme:

Antalya'da gece boyunca yağan sağanak yağmurun ardından Gavur Çayı yükselirken, dere yatağında mahsur kalan sokak köpeği için itfaiye ekipleri seferber oldu.

Kumluca'da gece boyunca aralıklarla yağan sağanak yağmur ilçe içinden geçen Gavur Çayı'nın debisinin yükselmesine neden oldu. Sel sularıyla dere yatağındaki suyun yükselmesi sonucu bir sokak köpeği mahsur kaldı. Gavur Çayı içinde sel sularının getirdiği ve dere yatağında adacık oluşturan çöplerin üzerinde kurtarılmayı bekleyen köpeği gören vatandaşlar itfaiye ekiplerini aradı. İhbar edilen adrese gelen Büyükşehir Belediyesi Kumluca İtfaiyesi ekipleri, köpeği bulunduğu noktadan kurtarmak için seferber oldu.

İtfaiye ekipleri önce köpeğin bulunduğu noktaya merdiven uzatarak, köpeğin merdiven üzerinden geçebileceğini düşündü ancak bu yöntem başarılı olmadı. Beline halat bağlanan itfaiye eri merdiven yardımıyla köpeğin bulunduğu noktaya kadar giderek, köpeğin boynuna ip bağladı. Köpek dere yatağının dışına halat yardımı ile çekilerek kurtarıldı.

Kumluca Belediyesi İtfaiye Eri Durmuş Kızıltepe, "Vatandaşlarımızdan gelen bir ihbarı değerlendirdik. Gece boyunca yağan sağanak yağmur nedeniyle Gavur Çayı'nın suları yükselmesi sonucu dere yatağında mahsur kalan köpeği kurtardık" dedi. 

RAMAZAN SARIKAYALI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title