Haberler

Yağmur Iraklı Sığınmacılar İçin Çileye Dönüştü

Irak'ın Erbil kentinde iki gündür etkili olan sağanak, kamplarda kalan sığınmacılar için çileye dönüştü Bahirka Kampı'ndaki birçok çadır, sular altında kalırken kamp alanı çamura bulandı.

Irak'ın Erbil kentinde iki gündür etkili olan sağanak, kamplarda kalan sığınmacılar için çileye dönüştü. Bahirka'daki birçok çadır sular altında kalırken kamp alanı çamura bulandı. Sığınmacılar, şartlarının düzeltilmesini istiyor.

Erbil'e 10 kilometre uzaklıkta olan Bahirka Kampı'nda, terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle Musul ve Telafer'deki evlerini terketmek zorunda kalan Arap, Kürt, Türkmen, Yezidi ve Şahbek (Şebek) aileler kalıyor. Yaz mevsimi şartları düşünülerek toprak zemin üzerine yapılan kamp, aşırı yağmur ve rüzgarda olumsuz etkileniyor.

Musullu Türkmen Abbas Hüseyin, evli ve 5 çocuk babası. Çadır bulamadığı için babası ve diğer aile üyelerinden oluşan 20 kişiyle birlikte bir çadırda kalıyor.

Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'daki evlerine terör örgütü IŞİD'in el koyduğunu belirterek, "Aylardır bu çadır kampta kalıyoruz. Halimizi görüyorsunuz. Her taraf, sular altında kaldı, kamp alanı çamura bulandı. Çocuklarımız hastalanıyor. Bu kampın daha insani şartlara kavuşturulması lazım" dedi.

Bahirka Kampı'nda ailesiyle barınan Musul Kürtlerinden Muhammed İbrahim de kaldıkları şartlardan şikayetçi. Çadırlara su girmemesi için toprakla set oluşturduklarını anlatan İbrahim, "Burası yaşanılacak gibi değil. Elektrik yok, yeteri kadar ısınma imkanımız yok. Çadırlar, yağmur ve rüzgara dayanmıyor. Çok çaresiziz" diye konuştu.

Kamptaki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre aileler, aşırı yağmur nedeniyle çadırdan dışarı çıkmamayı tercih ediyor. Battaniyelere sarılan sığınmacılar, gazlı sobaların başında ısınmaya çalışıyor. Irak'ın genelinde yaşanan elektrik sıkıntısı bu kampta had safhada. Çoğu zaman elektrik yok. İnsanlar, evlerinde geçirdikleri güzel günleri anarak vakit geçiriyor. Herkesin ortak dileği, IŞİD terör örgütünün bir an önce bitirilmesi. Zira evlerine dönmenin yolu bu örgütün, Musul'dan çıkarılmasına bağlı.

Zahmetli çadır hayatı, özellikle çocuklar, yaşlılar ve kadınlar için zor oluyor. Kadınlar, bir yandan temizlik ve yemek işleriyle uğraşırken diğer taraftan çocuklarını soğuklardan korumaya çalışıyor. Yaşlılar, ömürlerinin son demlerinde muhacir olmanın acısını yaşıyor. Doğru düzgün kışlık elbisesi, kaban, mont ve ayakkabısı olmayan çocuklar ise yağış ve soğuğa rağmen dışarı çıkıp oyun oynamak istiyor. Çamurlu sular, onlar için çoğu zaman bir oyun eğlencesine dönüşüyor. Ancak bu oyun beraberinde soğuk algınlığı ve diğer hastalıkları getiriyor. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Telafer Musul Erbil Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title