Haberler

Yağmur Dergisi Dereceye Girenleri Ödüllendirdi

Güncelleme:

Yedirenk Sanat Vakfı'nda gerçekleştirilen ödül törenine edebiyat camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Yağmur Dergisi 5. Hikâye Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Dil, kültür ve edebiyat Dergisi Yağmur'un bu sene beşincisini düzenlediği hikâye yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Yedirenk Sanat Vakfı'nda gerçekleştirilen ödül törenine edebiyat camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Duruşu ve kendine has çizgisiyle edebiyatseverler nezdinde özel bir yere sahip olan Yağmur Dergisi, artık geleneksel hale gelen hikâye yarışmasının bu sene beşincisini düzenledi. Toplam 758 hikâyenin yarıştığı yarışmada gönderilen hikâyeler üç aşamada incelendikten sonra tabiri yerindeyse 13 hikâye finale kaldı. Dergi editörleri ve ardından da jüri üyelerinin titiz çalışmaları ve okumaları sonucunda ilk üç ve mansiyonlar belirlendi. Daha önceki yıllarda yapılan yarışmalara nazaran bu seneki hikâye yarışmasının hem nicelik hem de nitelik olarak müspet yönde kendini farklı kıldığını dile getiren Yağmur Dergisi Editörü Yusuf Gündüz, törenin açılış konuşmasını yaparken şunları söyledi: 'Bize ulaşan metinlerin zarflarından çıkarılıp tasnif edilmesinden jürinin değerlendirme sürecine kadar yarışmanın heyecanı üzerimizden hiç eksik olmadı. Her sene üzerine koyarak bu yarışmayı sizlerin eliyle bir değer haline getirme uğraşı içerisindeyiz. Katılımdaki artış ve gönderilen hikâyelerin kalitesi doğru yolda olduğumuzun en büyük göstergesidir. Bu noktada özellikle bir hususa vurgu yapmak istiyorum ki o da hikâyelerin yarışmayla sınırlı kalmaması, arkadaşlarımızın yazdıkça yazdıklarını bizlerle paylaşmaya devam etmesidir.'

'Yağmur Dergisi Sınırlarını Genişletmeli'

Gündüz'ün ardından kısa birer konuşma yapan yarışmanın jüri üyeleri Necip Tosun, Cemal Şakar, Recep Şükrü Güngör ve Şemsettin Yapar da bu seneki yarışmada gözle görülen değişim ve gelişimin önemine değinirlerken, Yağmur Dergisi'nin organizasyonunda jüri üyeliği yapmanın onur verici olduğunu söylediler. Cemal Şakar'ın Yağmur Dergisi ile yaptığı bir analiz ise oldukça dikkat çekiciydi. Şakar, yarışma çerçevesinde kendisine gönderilen hikâyelerin beklediğinin ötesinde bir seviyeye sahip olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve akabinde şunları söyledi: 'Yağmur Dergisi yayın hayatına başladığından bu yana seviyeli ve ilkeli bir yayıncılık anlayışı ortaya koymuştur. Ama artık bu duruşu muhafaza ederek sınırlarını genişletmesinin vakti de çoktan gelmiştir. Bundan sonraki yıllarda iyi hikâyecilerimizin sayısının artışını ve bu artışın da edebiyatımıza yapacağı katkıyı heyecanla bekleyeceğim.' Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ve mansiyon almaya hak kazananlara jüri üyeleri tarafından birer plaket verildi. Ümit Şimşek'in Gece Bekçisi adlı hikâyesiyle birinciliği kazandığı yarışmada ikinciliği 'Ve Kalem Yazarak Katlanır' ile Senem Gezeroğlu, üçüncülüğü de 'Siyah Eller' ile Beyza Petek elde etti. Ali Hakan Kişioğlu, 'İki Selim'; Ekrem Sakar, 'Serçe Parmağı'; Kürşat Küççük de 'Doğum Günü' ile mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Programın sonunda Yağmur Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ali Gökçe tarafından jüri üyelerine yarışmaya yaptıkları katkılardan dolayı birer plaket verildi. Yarışmanın jüri üyelerinden olan Cihan Aktaş son anda çıkan bir programı yüzünden geceye katılamazken, Nihat Dağlı, Suavi Kemal Yazgıç, Hasan Çağlayan, Yılmaz Yılmaz gecenin renkli simaları arasındaydılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Gündüz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title