Haberler

Yağmur Arıcıları Olumsuz Etkiledi

Kayseri’de son günlerde yağan yağmur arıcıları olumsuz etkiledi.

Kayseri'de son günlerde yağan yağmur arıcıları olumsuz etkiledi.

Kayseri'nin Sarız ilçesinde arıcılık yapan İsmet Demir, "Bu yıl hava şartlarının kötü olması nedeniyle işlerimiz iç açıcı değil. Arı durmadan oğla gidiyor. Bundan sonra ne olacağı belirsiz. O açıdan bu yıl biraz sıkıntılıyız. Bu sene yağmur çok fazlasıyla yağdı" dedi.

Bal satışları ve hakiki bal ile ilgili bilgili veren Demir, "Satışlardan memnunuz da böyle dağlarda emek verip de emeğinin karşılığını alamayan çok arkadaşımız var. Onun nedenlerinden biri de bu piyasada satılan balların çoğunun hakiki olmamasından kaynaklanıyor. Vatandaşlar bal alırken çok dikkat etmelidir. Rastgele yerden bal alınmamalıdır. Gerçek balın olup olmadığını nereden anlarız; bal gerçekte donuyorsa bu gerçek baldır. Ben çok müşterilerde duyuyorum 'bal dondu çöpe attık' diyor. Halbuki gerçek bal donan baldır. Balın kristalleşmesi lazım. Donan bal hiçbir zaman sahte değildir. Şekerli bal zaten kendini gösterir" diye konuştu.

Televizyonlarda reklamı yapılan ucuz ballara vatandaşların güvenmemesi gerektiğini de belirten Demir, "Reklamlarda gösterilen balın gerçeği yoktur. Gerçeği olmadığı şuradan bellidir; adam 'ben 5 kilogram karakovan balını 100 liraya satıyorum' diyor. Bende de karakovan balı var. Ben kilogramını 100 liraya satıyorum. Bunun gerçek olmadığını buradan anlasınlar. Bir de gerçek karakovan balı süzme olmaz, petekten olur. Tüketicinin bunu bilmesi gerekir" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmet Demir Kayseri Sarız Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title