Haberler

Yağmur Altında Güreş

Altınyayla 27. Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür Mantarı ve Kültür Sanat Etkinlikleri, Altınyayla Dirmil Çayırı'nda gerçekleşti. 500'e yakın pehlivanın 14 kategoride er meydanında mücadele ettiği güreşler, sağanak yağışa rağmen devam etti. Güreşlerde Hasan Zeybek, Ahmet Kavakçı, Orhan Okulu, Mahmut Kavakçı, Serhat Balcı, Salih Erinç, Onur Balcı, Ali Rıza Kaya, Hasan Tuna, Savaş yıldırım, Abdullah Güngör, Ünal Karaman, Recep Kara, Vedat Ergin, Nuri Zengin, Murat Hikmet, Ramazan Bircan, Ümit Balta ve Ramazan Yarar başpehlivanlık için mücadele etti. Büyük mücadelede Recep Kara, başpehlivan oldu.

Altınyayla 27. Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür Mantarı ve Kültür Sanat Etkinlikleri'ne Antalya, Isparta, Burdur ve Denizli protokolü katıldı.

Misafirlerin davulla karşılandığı etkinliklere Burdur Valivekili Ali Uysal, AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, kaymakamlar, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün yanı sıra Burdur, Antalya Denizli ve Muğla'dan belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, meclis üyeleri, eski güreş ağaları ve vatandaşlar katıldı.

Teke yöresinin çalgısı sipsinin sesiyle şenlenen etkinliklerde, vatandaşlara keçi etinden yapılan Dirmil kebabı ikram edilirken, Dirmil çayırındaki cazgırlar protokolde bulunan işadamlarından bağış istedi. Yapımı devam eden gençlik merkezi için işadamlarından bağış istenirken, 2015 yılında yapılacak yağlı güreşlerin sponsorluğunu Altınyayla (Dirmil) Belediye Meclisi Üyesi Gazi Türel 25 bin TL'ye aldı.

Altın Sipsi sahibi Başpehlivan Recep Kara, Dirmil'de 3 yıldır güreş yapılmadığını belirterek şunları söyledi: "Daha önce tarihi Kırkpınar güreşlerinin rövanşı burada yapılırdı; buraya ben en son 2007 yılında geldim ve Altın Sipsi kazandım. 2007 yılından sonra tekrar Dirmil er meydanına geldik. İnşallah bu güreşler devam eder, inşallah iki hafta sonra Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde güzel başarılar elde ederiz."

Seçimlerde yağlı güreşleri başlatacağına dair Altınya halkına söz verdiğini vurgulayan Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş da şunları söyledi: "Burdur Altınyayla'da Belediye Başkanı seçildikten sonra güreşleri başlatacağız, güreşlerin devamını getireceğiz diyerek seçmenlerimize söz verdik. Bu güreşlerimizin tekrar Kırkpınar'ın rövanşı olması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altınyayla Recep Kara Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title