Haberler

Yağlıdere'de Camiler ve Din Görevliler Haftası Kutlandı

Yağlıdere'de Camiler ve Din Görevliler Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Yağlıdere'de Camiler ve Din Görevliler Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Yağlıdere Kaymakamı Osman Aydoğan, bir düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, camilerin ve din görevlilerinin dinin ötesinde kültürün çok önemli bir parçası haline geldiğini ve öneminin arttığını söyledi.

Camilerin dinin bir merkezinden çıkıp adeta toplumun bir merkezi haline getirildiğini ifade eden Aydoğan, şöyle devam etti:

"Bütün buluşmalarımızı orada gerçekleştirmişiz bir arada olmaktan dolayı da ismini cami demişiz. Medeniyetimizin eski camilerine baktığımızda ecdat nereye giderse gitsin gittiği her yere ibadethane inşa etmiş onun yanına bir hastane, imalathane, aşevi, iş merkezi, yoksul evi ve her türlü sosyal hayatı içinde bulunduracak düğünde, dernekte, bayramda iyi ve kötü günde bir araya gelebilecek ibadethaneler inşa edilmiş. Camiler ve Din Görevliler Haftasını'nın çok önemli bir hafta olduğunu düşünüyorum."

İlçe Müftsü Orhan Bal ise, "Camiler birlik ve beraberliğimizin simgesi kardeşlik temellerinin atıldığı müstesna mekanlardır. İnsanları bir araya toplayan anlamına gelen camiler İslam'ın ilk zamanlarında mescit olarak anılıyordu. Camiler insanları manevi huzura kavuşturan merkezlerdir. Aynı zamanda insanların sosyalleşmesine katkıda bulanan mekanlardır" dedi.

Konuşmaların ardından İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, "İslam'a Göre Cami - Kadın ve Aile" konulu konferans verdi.

Program Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında kurumlar arası düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara kupalarının verilmesinin ardından sona erdi.

Programa, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Garnizon Komutanı Mehmet Verim, Belediye Başkan Vekili Ağabey Turan, Emniyet Amiri Turgay Cengiz, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title