Haberler

Yağlı Pehlivan Güreşlerinde İkiz Şampiyonluk

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki 25'inci Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Recep Kara'yı mağlup eden 27 yaşındaki İsmail Balaban başpehlivan olurken, ikizi Turhan Balaban, 'başaltında' şampiyon oldu.

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki 25'inci Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Recep Kara'yı mağlup eden 27 yaşındaki İsmail Balaban başpehlivan olurken, ikizi Turhan Balaban, 'başaltında' şampiyon oldu.

Seydikemer'in Seki Mahallesi Zümrüt Çayırı'ndaki güreşlere 13 kategoride 607 güreşçi katıldı. Başpehlivanlık için 53 güreşçi mücadele ederken karşılaşmaları yaklaşık 7 bin kişi izledi. Güreş ağalığı için 7 işadamının teklif verdiği açık arttırmada, 100 bin lira bağışta bulunan plastik işleme fabrikası sahibi Adnan Erdoğan, güreş ağası oldu. Gün boyu devam eden güreşlerin sonunda başaltı ve başpehlivanlık final mücadeleleri yapıldı. Başaltı final karşılaşmasında Turhan Balaban, Mustafa Okulu ile güreşirken, ikizi İsmail Balaban başpehlivanlığı alabilmek için Recep Kara'nın karşısına çıktı. Bir süre yan yana rakipleriyle güreşen ikizlerden Turhan Balaban, Okulu'yu yenerek başaltı kategorisinde birinci oldu. İsmail Balaban ise Kara'yı mağlup ederek başpehlivanlığı aldı ve altın kemer taktı. Aynı anda er meydanına çıkan ikiz oğullarından biri başpelivan diğeri ise başaltı birincisi olan 65 yaşındaki Hasan Balaban sevinç içinde sahaya koştu. İkiz oğullarına sarılan Balaban mutluluk gözyaşları döktü.

"TARİHTE İKİZ BAŞPEHLİVAN YOK"

Geçen yıl da finalde Recep Kara'yı yenerek başpehlivan olan İsmail Balaban, bu yıl da galip geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Kardeşinin de başaltı kategorisinde birinci olduğunu kaydeden Balaban, kardeşler olarak şampiyonluk elde ettikleri için ayrıca sevindiğini söyledi. Amacının başpehlivanlık kategorisine yükselerek kardeşiyle güreşler yapmak olduğunu anlatan Turhan Balaban ise bu yıl yapılacak Kırkpınar'da başpehlivanlık kategorisine yükselmek için elinden geleni yapacağını kaydetti. Balaban, "Tarihte kardeş başpehlivan var. Ancak ikiz başpehlivan yok. Bir ilki başarmak istiyoruz" dedi.

Çok büyük mutluluk yaşadığı anlatan baba Hasan Balaban da, "Çocuklarımdan Allah razı olsun. Çocuklarımla birlikte bütün Türk aleminin sırtı, bir daha hiç yere gelmez inşallah. Emeği geçen, çocuklarımı destekleyen herkese sonsuz teşekkürler" diye konuştu.

- Seydikemermuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Balaban Hasan Balaban Seydikemer Recep Kara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title