Haberler

Yağlı Güreşlerde Büyük Coşku

Güncelleme:

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi Kızıklı Mahallesi'nde belediyenin üncülüğünde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine genci yaşlısı 150 pehlivan katıldı.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi Kızıklı Mahallesi'nde belediyenin üncülüğünde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine genci yaşlısı 150 pehlivan katıldı. Yaklaşık 8 saat devam eden güreşlerde finalde Fatih Atlı'yı yenen Mehmet Yeşilyeşil başpehlivan olurken, dereceye giren pehlivanlara kupa ve madalya verildi. Burhaniye İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Kızıklı Mahallesi'nde hazırlanan arenada dün (pazar) sabah saatlerinde başlayan güreşler saat 18.00'e kadar devam etti. 13 başpehlivanın katıldığı güreşlerde Mehmet Yeşilyeşil ile Fatih Kılıç için puanlama güreşi yapılırken, rakibini kündeye getiren Yeşilyeşil, Kızıklı güreşlerinin şampiyonu oldu. Güreşleri Kaymakam Osman Yenidoğan, CHP'li Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut ile birlikte yaklaşık 4 bin güreş sever izledi. Mehmet Yeşilyeşilin birinci olduğu güreşlerin sonunda Fatih Atlı ikinci, Bayram Erkan da üçüncü oldu. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal bu yıl ilkini düzenledikleri yağlı pehlivan güreşlerine ilgiden memnun olduklarını söyleyerek pehlivanların da Kırkpınar öncesi antrenman yaptıklarını kaydetti. CHP'li Belediye Meclis Üyesi Özer Koyuncu ise Burhaniye Belediyesi olarak ilk defa yapılan ata sporu yağlı güreşlerin önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacağını söyleyerek "İlgi çok fazla. İnşallah ata sporumuza sahip çıkacağız" diye konuştu. Başpehlivan Mehmet Yeşilyeşil de güzel bir hazırlık müsabakası yaptıklarını belirterek "Taktiklerimizi birbirimizde denedik. Kırkpınar'daki rakiplerime buradan başarılar diliyorum. İyi çalıştık. Altın kemeri Kırkpınar'da kazanmak istiyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necdet Uysal Fatih Atlı Kırkpınar Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title