Haberler

Yağlarınızdan Funda Yaprağı ile Kurtulun

Dr. Ömer Coşkun, belli bir düzende kullanılan funda yaprağı çayının vücuttaki yağları eriterek, zayıflamaya yardımcı olduğunu belirtti.

Funda yaprağının iyi bir böbrek çalıştırıcı ve idrar söktürücü olduğunu ifade eden Dr. Coşkun, yemeklerden sonra içilen funda yaprağı çayının yağların eritilmesine yardımcı olduğunu belirtti. Coşkun, "Funda yaprağını yeşil çay, biberiye, kekik ve mate ile karıştırıp hazırladığınız çay ile ayda ortalama 5 kilo verilebilirsiniz. Kaynatılmış suda 3 dakika kaynatılıp 15-20 dakika demlendirilen funda yaprağı vücuttaki yağları eritiyor, söktürücü ve terletici özellikleri sayesinde zayıflamaya yardımcı oluyor. Ayrıca funda yaprağı, böbrekleri ve idrar yollarını harekete geçirerek vücuttaki ödemin atılmasına da yardımcı oluyor" dedi.

Funda yaprağının uzun süre kullanımlarda kusma, bulantı, tansiyon düşüklüğü gibi çeşitli rahatsızlıklara neden olabileceğine dikkat çeken Dr. Ömer Coşkun, çayın kullanım dozunun kişinin bünyesine göre ayarlanması gerektiğini söyledi.

Funda yaprağının işlenmemiş topraklarda yetiştiğini ve çalı görüntüsü ile dikkat çektiğini vurgulayan Coşkun, Türkiye'nin sahil bölgelerinde yetişen bu bitkinin köklerinin yanmalara karşı sağlam olması nedeniyle yaygın olarak pipo yapımlarında kullanıldığını da sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title