Haberler

Yağışlar Sonu Ekili Alanlarda Hasar Tespit Çalışmaları Yapıldı

Mayıs ayının son günlerinde Kayseri ve Yozgat bölgesinde etkili olan yağışlar sonrasında bazı bölgelerde etkili olan dolu yağışları ekili alandaki hububat ve mahsullerde hasara sebep oldu.

Mayıs ayının son günlerinde Kayseri ve Yozgat bölgesinde etkili olan yağışlar sonrasında bazı bölgelerde etkili olan dolu yağışları ekili alandaki hububat ve mahsullerde hasara sebep oldu.

Özellikle yağışlar sonrası hububat dışında Pancar ekili alanlarda zarar gören Yoğunhisar, Yenikışla, Yapalak, Çatak, Akbenli Çiftliği, Apdilli, Çakmak, Başpınar, Sırçalı, Yamaçlı ve Yiğitler bölgelerinde Kayseri Pancar Kooperatifi ekipleri incelemelerde bulundu.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyelerinden Harun Halıcı, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu üyesi Niğmetullah Sevim ile ziraatten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Canıtez, Çiftçi meclisi ve Çiftçi koordinatör Müdürü Kazım Duygulu'dan oluşan heyet, yağışlardan hasar gören köyleri ziyaret ederek çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek pancar ekicilerinin ekili alanlardaki pancarların zarar görüp görmediğini tespit çalışmaları ve sonrasında yapılması gereken her türlü desteğe hazır olduklarını belirttiler.

Heyet adına açıklama yapan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu; 30 Mayıs ve 31 Mayıs günlerinde Bölgede İri taneli yağan dolu neticesinde pancarların yapraklarında zarar olduğu, köklerin ise genellikle sağlam olup doludan zarar görmediğinin gözlemlendiğini ve ziraat teşkilatının incelemelerinin devam ettiğini bildirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Başpınar Sırçalı Yozgat Çatak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title