Haberler

Yağışlar Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da Etkili Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Adana'nın kuzey kesimleri, Osmaniye çevreleri ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Adana'nın kuzey kesimleri, Osmaniye çevreleri ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli, Artvin'in kuzey ilçeleri (Hopa, Arhavi ve Borçka) ile Rize'nin doğu ilçelerinde (Fındıklı ve Ardeşen) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise, genellikle kuzey, yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Meteoroloji, yağışların; Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli, Artvin'in kuzey ilçeleri (Hopa, Arhavi ve Borçka) ile Rize'nin doğu ilçelerinde (Fındıklı ve Ardeşen) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğine dikkat çekerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık. (34)

ANKARA: Az bulutlu. (33)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (35)

ADANA: Parçalı bulutlu öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. (31)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (30)

ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu.(27)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (40)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu doğusu Parçalı yer yer çok bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık geçecek. ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Doğu Karadeniz Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title