Haberler

Yağış Olunca Ekinler İlaçlanmaya Başlandı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi çiftçileri havaların yağışlı olduğunu görünce ekinlerini ilaçlamaya başladılar.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi çiftçileri havaların yağışlı olduğunu görünce ekinlerini ilaçlamaya başladılar.

Yağmurlu havaların ilaçlamayı daha etkin kıldığını dile getirten çiftçiler, yağmurla birlikte ilaçlamanın taprağa daha rahat sindiğini söylediler. Geçen yıl zararlı haşereleri geç fark edip ilaçlama yapmadıkları için büyük zarar gördüğünü belirten, İkizce köyü çiftçilerinden Halil Gümer, "Bu yıl erken ilaçlama yaparak önlem almaya çalışıyoruz. Geçen yıl birçok çiftçi zararlı böceklerden dolayı çok zarar gördü. Geçen yıl ekilen buğday ve arpa ürünlerimiz hastalıktan dolayı ürün rekoltesinde düşüş yaşandı.

Ürünlerimiz daha başak vermeden sarardı ev rekolte çok düşük oldu. Bu yıl ekinlerimiz hastalıktan zarar görmemesi için ilaçlamaya erken başladık. Ekinlerimizde özelikle buğday yaprakları üzerinde oluşan kurtçuklar, buğday yaprak biti, yaprak leke hastalığı, sarıpas, külleme ve kök çürüklüğüdür. Özellikle sarıpas ve yaprak biti yoğunluğu çok fazla olup verimi önemli ölçüde etkiliyor. Buna karşın önlem almak için zirai aletlerimizle ekinlerimizi ilaçlamaya başladık" dedi.

Öte yandan, Ziraat Mühendisi Hadi Maskan erken ilaçlamanın faydalı olduğunu belirterek, "Çiftçilerimiz acilen kurtlara ve zararlı haşerelere karşı önlem alması gerektiğini, önlem alınmadığı takdirde ürünlerinde geçen yıl gibi büyük hasar görebilirler" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Akçakale İkizce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title